Túrótorta |
![]() |
Írta: Ayurvéda portál | |
Hozzávalók25 dkg teljes őrlésű búzaliszt (finom)
A tészta száraz és folyékony hozzávalóit külön-külön összekeverjük, majd óvatosan csomómentesre keverjük. Olajozott kerek tortaformába öntjük, és kb. 180 C-on 20 percig sütjük. A tésztát hagyjuk kihűlni. A töltelékhez:50 dkg túró A bevonathoz 20 dkg vaj ElkészítésA vajat habosra keverjük, a túrót stitán átpasszírozzuk, hogy krémszerűvé váljon, és jól összekeverjük a többi hozzávalóval, ezzel töltjük a tortalapot, majd félig lefagyasztjuk. Amíg a torta kissé megdermed, elkészítjük a tortabevonatot, majd a tortát bevonjuk vele. Visszatesszük a hűtőbe, tálalás előtt a tetejét habbal és karobporral díszítjük. Bevonat helyett karobbal is meg lehet szórni.
|