Amaránt spenótos, paradicsomos, gombás szósszal Print
Written by Ayurvéda portál   
There are no translations available.

Hozzávalók

1 pohár pattogtatott amaránt
2-12 pohár víz
1 evőkanál olívaolaj
1 csokor spenót (vagy zsenge amaránt levelek)
2 érett paradicsom, hámozva és durván feldarabolva
1/2 kg. szeletelt gomba
1 1/2 teáskanál bazsalikom
1 1/2 teáskanál oregano
1 gerezd apróra vagdalt fokhagyma
1 evőkanál apróra vagdalt vöröshagyma
tengeri só és fehérbors ízlés szerint (vagy valamilyen só helyettesítő)

Elkészítés

Tegyük a pattogatott amarántot forrásban lévő vízbe, forraljuk fel, majd kis lángon, fedővel letakarva pároljuk pár percig.
Tisztítsuk és mossuk meg a spenótot, majd lassú tűzön dinszteljük. Merítsük meg a paradicsomokat forrásba levő vízbe, ezáltal meglágyul a héjuk. Hámozzuk meg és daraboljuk és össze. Egy serpenyőben melegítsünk fel olajat közepes lángon, majd tegyük bele a fokhagymát és a vöröshagymát. Nagy lángon 2 percig süssük. Majd adjuk hozzá a paradicsomot, a gombát, bazsalikomot, oregánót, sót, borsot és 1 evőkanál vizet. Csurgassuk le a vizet a spenótról és adjuk hozzá a paradicsomos mártáshoz. Időnként megkeverve további 8-10 percig főzzük. Főzés közben óvatosan passzírozzuk szét a paradicsomdarabokat.

Keverjük össze a szószt a megpárolt amaránttal, vagy egyszerűen csak kanalazzuk a tetejére.
Melegen tálaljuk. Elkészítési idő kb. 20 perc.