Babcsírafőzelék Nyomtat
Írta: Ayurvéda portál   

Hozzávalók

3-4 csésze babcsíra
1 sárgarépa
2 szem krumpli
1 fej vöröshagyma
1 póréhagyma
1/4 zeller
3 ek. napraforgóolaj
ízlés szerint paprika
fokhagyma

2 dl. joghurt vagy tejföl
1-2 csésze pirított zabpehely.
 

Elkészítés

10-15 percig főzzük vagy pároljuk a babcsírát, azután félretesszük. A répát, a vöröshagymát és a krumplit kockára vágjuk, a póréhagymát vékony szeletekre. Olajon puhára pároljuk a zöldségeket, majd összekeverjük a már kész babcsírával. Ízlés szerint fűszerezzük, fedő alatt még pár percig pároljuk. Habarást készítünk: a szárazon vagy akár olajon megpirított zabpelyhet a joghurttal vagy tejföllel összekeverjük, és behabarjuk a főzeléket. Azonnal fogyaszthatjuk.