Babcsírafőzelék |
Written by Ayurvéda portál | |||
There are no translations available. Hozzávalók3-4 csésze babcsíra
1 sárgarépa 2 szem krumpli 1 fej vöröshagyma 1 póréhagyma 1/4 zeller 3 ek. napraforgóolaj ízlés szerint paprika fokhagyma só 2 dl. joghurt vagy tejföl 1-2 csésze pirított zabpehely. Elkészítés10-15 percig főzzük vagy pároljuk a babcsírát, azután félretesszük. A répát, a vöröshagymát és a krumplit kockára vágjuk, a póréhagymát vékony szeletekre. Olajon puhára pároljuk a zöldségeket, majd összekeverjük a már kész babcsírával. Ízlés szerint fűszerezzük, fedő alatt még pár percig pároljuk. Habarást készítünk: a szárazon vagy akár olajon megpirított zabpelyhet a joghurttal vagy tejföllel összekeverjük, és behabarjuk a főzeléket. Azonnal fogyaszthatjuk.
|