Pissaladiére (különleges pizza) Print
Written by Ayurvéda portál   
There are no translations available.

Az egyszerű pizzákon kívül (pl.: Margaréta) kevés olyan pizzaféle található a jó pizzériák étlapján, amely kielégíti a vegetáriánus igényeket is. Íme egy speciális vegetáriánus pizza inyenceknek.

Hozzávalók

25 dkg teljes őrlésű korpásliszt
1/2 teáskanál só
1/2 zacskó élesztőpor
1 ek. olívaolaj
1 dl melegvíz
70 dkg hagyma meghámozva és szeletelve
3 ek. olívaolaj, a hagymaszeletek kisütésére
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szárított kakukkfű
tengeri só
frissen őrölt fekete bors,
1 ek. misó
0,5 kg paradicsom
3 dkg fekete olajbogyó, kimagozva, szeletelve  

Előkészítés

1. A lisztet, a korpát és a sót tegye egy edénybe, majd keverje bele az élesztőport.
2. Az olajat és a vizet keverje össze és a liszt közepén vájt üregbe töltse bele. Gyúrja át tésztává. Tegye lisztezett gyúródeszkára és gyúrja 8-10 percig, amíg egészen sima és ruganyos lesz, kelessze egy órát meleg helyen. Akkor jó, ha duplájára duzzad.
3. A tölteléket készítse el. Pirítsa a hagymát 3-4 percig olajban, amíg halványbarna lesz.
4. Vegye le a tűzrol és keverje bele a fokhagymát, a kakukkfüvet és a misót.
5. Állítsa be a sütőt 190 C-ra. Gyúrja át a tésztát és rakja bele egy tepsibe. A hagymakeveréket szórja rá.
6. E fölé rétegezze a szeletelt paradicsomot, az olajbogyót és jó félórán át süsse. Ha készen van ,hagyja kihűlni, majd szeletelje fel.