Cukkinileves paradicsommal |
Written by Ayurvéda portál | |||
There are no translations available. Hozzávalók 4 személyre:1 kis fej vöröshagyma
1 ek. hidegen sajtolt napraforgóolaj 1kk. ételízesítő por 1-2 zsenge cukkini 1kk. kakukkfű 2-3 érett paradicsom 1 ek. tejföl 2 ek. tejszín 1 gerezd fokhagyma 1 csokor vegyes zöldfűszer (pl. petrezselyem, kapor, bazsalikom, majoránna) currypor Cayenne-bors ElkészítésA megtisztított hagymát kis kockákra vágjuk, az olajat egy edényben felforrósítjuk és a hagymát üvegesre sütjük benne. A zöldséglevessel és 1/4 liter vízzel felengedjük és felforraljuk. A cukkinit megmossuk, megreszeljük és a leveshez adjuk. Kakukkfűvel fűszerezzük. A paradicsomot megmossuk, húsát kis kockákra vágjuk és félretesszük. A belsejét a levesbe dobjuk, majd az egészet turmixoljuk. A tejfölt a tejszínnel összekeverjük, és a levesbe öntjük. A fokhagymát fokhagymapréssel belenyomjuk. A zöldfűszereket összekötve beledobjuk. A levest egy csipetnyi curryporral és Cayenne-borssal ízesítjük. A paradicsom kockákat a tetejére szórjuk.
|