Cukkinileves paradicsommal Print
Written by Ayurvéda portál   
There are no translations available.

Hozzávalók 4 személyre:

1 kis fej vöröshagyma
1 ek. hidegen sajtolt napraforgóolaj
1kk. ételízesítő por
1-2 zsenge cukkini
1kk. kakukkfű
2-3 érett paradicsom
1 ek. tejföl
2 ek. tejszín
1 gerezd fokhagyma
1 csokor vegyes zöldfűszer (pl. petrezselyem, kapor, bazsalikom, majoránna)
currypor
Cayenne-bors  

Elkészítés

A megtisztított hagymát kis kockákra vágjuk, az olajat egy edényben felforrósítjuk és a hagymát üvegesre sütjük benne. A zöldséglevessel és 1/4 liter vízzel felengedjük és felforraljuk. A cukkinit megmossuk, megreszeljük és a leveshez adjuk. Kakukkfűvel fűszerezzük. A paradicsomot megmossuk, húsát kis kockákra vágjuk és félretesszük. A belsejét a levesbe dobjuk, majd az egészet turmixoljuk. A tejfölt a tejszínnel összekeverjük, és a levesbe öntjük. A fokhagymát fokhagymapréssel belenyomjuk. A zöldfűszereket összekötve beledobjuk. A levest egy csipetnyi curryporral és Cayenne-borssal ízesítjük. A paradicsom kockákat a tetejére szórjuk.