Jelenleg a csevegőben tartózkodik:

Nincs senki online

Ayurvéda képekben

Google Fordító

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Napi bölcsesség

Bukás és dicsőség

Ha azt mondod nem lehetséges vagy nehéz, a saját fénytelenségedről árulsz el titkokat. Ha pedig abban hiszel, hogy minden lehetséges és könnyű, akkor Isten dicsőségét hirdeted.

Napi dilemma

A módszer dilemmája

Minden nap eldöntheted, hogy újabb és újabb spirituális módszert akarsz-e megismerni, amely mivel nélkülözi a teljes igazságot, gyakran cserben hagy, vagy igaz hitet akarsz szerezni, amely nem hagy cserben soha.

Keresés
Keressen csak:

Keresendő kulcszó sós

Összesen 9 találat.

1. Hűsítő Lassi ital
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus receptek)
... Lassit más ízesítéssel is készíthetünk. Nem ritka a pikáns fűszerezésű sós lassi sem. Ez azonban a téli időszak melegítő itala.     ...
2. Tavaszi Pancsakarma challenge – Beszámoló
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... Reggeli fürdés, csicseriborsós testradírozással. –        Olajrágás, majd nyelvkaparás. –        Étkezés előtt fehér ...
3. Fűszerek ayurvédikus csoportosítása
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... az egyes ayurvédikus testalkatokat leginkább harmonizáló fűszernövények köre.   Alapvetően abból kell kiindulnunk, hogy valamennyi íz bevitele, vagyis az édes (föld+víz), a sós (víz+tűz), a ...
4. Életmód Vata-Kapha testalkatúaknak
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... és kisebb mértékben a Kapha-Vata embernél a Vata doshát, a Vata-Kapha embernél a Kapha doshát kell növelni.   Tűz elemet erősítő táplálékunk a csípős, a sós és a savanyú ízek. Vata doshát növelik ...
5. Vipaka, az emésztés utáni íz
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... 6 alapízt különböztet meg (édes, sós, csípős, savanyú, keserű, fanyar), melyet az étkezések során a szájüregben azonnal felismerünk. A vipaka az az íz, amely az emésztést követően létrejön. A vipaka, vagyis ...
6. Trikatu
(Ayurvéda általában/Ayurvédában használt anyagok)
...  A három fűszer keveréke serkenti az emésztőenzimek termelődésének folyamatát (pl .sósavét) és ezáltal az éhség érzetet is növeli. Emiatt bizonyul hatékony étvágygerjesztőnek. Azokban az esetekben azonban, ...
7. Életmód Vata-Pitta típusúaknak
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... és sós ízek fogyasztását mérsékelni kell, pl. hagyma, fokhagyma, piros paprika, csilli sült és sós ételek, mert allergiás reakciókat okozhatnak. Érdemes 3-4 óránként kisebb adagokban táplálkozni és odafigyelni ...
8. Ízek és a személyiség
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... íz a föld és tűz elem, a sós íz a víz és a tűz elem, a csípős íz a tűz és a levegő, a keserű íz az éter és a levegő, a fanyar íz a levegő és a föld elem aspektusait hordozza.   Ha az egyes elemek ...
9. A három mala
(Ayurvéda általában/Ayurvéda általában)
... jellegű hidegrázás. A verejtékezés csökkent működése vezet a haj szárazságához, a bőr szárazságához és kirepedezéséhez, a fejbőr korpásodásához, a ráncosodáshoz. A túl sok száraz étel, a sok sós étel, ...

Napi figyelmeztetés

Érvelés

Vigyázz! Ne arra hivatkozz, hogy mit mondtak istenek, angyalok, próféták és tanítók, sőt arra sem, amit a könyvekből olvastál.  Arról beszélj, hogy bejártad-e azt az utat, amit ők hirdettek és igaznak találtad-e tanításaikat. Ha így teszel helyet kapsz a nagyok között, és tisztelni fog minden lény ezen a földön, aki Istentől van. Érvelj úgy, hogy a tudásod mögött a tapasztalat adjon erőt, de ne hidd, hogy a tapasztalat, teljes tudást ad.

Téves mondások

Hol van ilyenkor Isten?

"Hol van ilyenkor Isten? Miért történik az a sok szörnyűség?" - Ostoba ember, aki csak akkor keresi az Istent, ha baj van. Nyomás alatt csökken az ember intelligenciája, így nem ismerheti fel az igazságot: Isten akkor is benned volt. Azonban Isten a helytelen hitű embert megtöri, míg a helyesen hívő embert felemeli. Ilyen az igazság természete. A szörnyűségről is te döntöttél, csak felfuvalkodottságodban nem ismerted fel az alkalmat.