Jelenleg a csevegőben tartózkodik:

Nincs senki online

Ayurvéda képekben

Google Fordító

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Napi bölcsesség

Gazdagság

Ha becsületes munkádért csak kicsit kapsz az élettől, becsüld meg, mert az Isten adta. Ha a kicsit nem becsülöd és az Istened látja, hogy nem vagy boldog attól, amit kaptál, miért adna többet? Ha pedig elégedett vagy, nincsen nálad gazdagabb ember a világon.

Napi dilemma

A gyógyulás dilemmája

Minden nap eldöntheted, hogy a betegségedből meg fogsz gyógyulni, és a hited végrehajtja legfelsőbb akaratodat, vagy kétségbe esetten módszerről módszerre szállsz, s hitetlenséged miatt egyre kisebb az esély a sikerre.

Keresés
Keressen csak:

Keresendő kulcszó sós

Összesen 9 találat.

1. Hűsítő Lassi ital
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus receptek)
... Lassit más ízesítéssel is készíthetünk. Nem ritka a pikáns fűszerezésű sós lassi sem. Ez azonban a téli időszak melegítő itala.     ...
2. Tavaszi Pancsakarma challenge – Beszámoló
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... Reggeli fürdés, csicseriborsós testradírozással. –        Olajrágás, majd nyelvkaparás. –        Étkezés előtt fehér ...
3. Fűszerek ayurvédikus csoportosítása
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... az egyes ayurvédikus testalkatokat leginkább harmonizáló fűszernövények köre.   Alapvetően abból kell kiindulnunk, hogy valamennyi íz bevitele, vagyis az édes (föld+víz), a sós (víz+tűz), a ...
4. Életmód Vata-Kapha testalkatúaknak
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... és kisebb mértékben a Kapha-Vata embernél a Vata doshát, a Vata-Kapha embernél a Kapha doshát kell növelni.   Tűz elemet erősítő táplálékunk a csípős, a sós és a savanyú ízek. Vata doshát növelik ...
5. Vipaka, az emésztés utáni íz
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... 6 alapízt különböztet meg (édes, sós, csípős, savanyú, keserű, fanyar), melyet az étkezések során a szájüregben azonnal felismerünk. A vipaka az az íz, amely az emésztést követően létrejön. A vipaka, vagyis ...
6. Trikatu
(Ayurvéda általában/Ayurvédában használt anyagok)
...  A három fűszer keveréke serkenti az emésztőenzimek termelődésének folyamatát (pl .sósavét) és ezáltal az éhség érzetet is növeli. Emiatt bizonyul hatékony étvágygerjesztőnek. Azokban az esetekben azonban, ...
7. Életmód Vata-Pitta típusúaknak
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... és sós ízek fogyasztását mérsékelni kell, pl. hagyma, fokhagyma, piros paprika, csilli sült és sós ételek, mert allergiás reakciókat okozhatnak. Érdemes 3-4 óránként kisebb adagokban táplálkozni és odafigyelni ...
8. Ízek és a személyiség
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... íz a föld és tűz elem, a sós íz a víz és a tűz elem, a csípős íz a tűz és a levegő, a keserű íz az éter és a levegő, a fanyar íz a levegő és a föld elem aspektusait hordozza.   Ha az egyes elemek ...
9. A három mala
(Ayurvéda általában/Ayurvéda általában)
... jellegű hidegrázás. A verejtékezés csökkent működése vezet a haj szárazságához, a bőr szárazságához és kirepedezéséhez, a fejbőr korpásodásához, a ráncosodáshoz. A túl sok száraz étel, a sok sós étel, ...

Napi figyelmeztetés

A bölcsesség forrása

Óvakodj, hogy a világot a vágyaidon és a félelmeiden keresztül szemléld, mert megtéveszt. Ha a vágyaid és a félelmeid szemüvegén keresztül pillantasz rá a tanításra, bizonyára nem érted meg azt, s számodra bölcsesség helyett legfeljebb egy érdekes írás marad. Azonban, ha elmélyülsz benne, ha meg akarod látni benne az igazságot, gazdaggá tesz és felszabadít. Ne higgy a képmutatóknak, egyetlen szentkönyv sem ellentmondásos, csak azok számára, akiknek nincs teljes tudása.

Téves mondások

Jogomban áll...

"Jogomban áll..." - Igen, jogodban áll, hisz ez a szabad akaratod. Ugyanakkor jogodban áll, sőt kötelességed elvenni bűneidért a jussot is. Ezt soha ne felejtsd el! A feltétel nélküli igazság követés jutalma az örök élet, a bűn jutalma a félelem, a szenvedés, a betegség, és halál.