Jelenleg a csevegőben tartózkodik:

Nincs senki online

Ayurvéda képekben

Google Fordító

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Napi bölcsesség

Gondolkodás

Minél többet gondolkodsz, annál messzebb kerülsz az igazságtól. A gondolkodásra szükség van, amíg rá nem jössz, hogy nincs szükség rá. Az igazság átélése fontosabb.

Napi dilemma

A félelem dilemmája

Minden nap eldöntheted, hogy gonosz tanácsadódra, a félelemre hallgatsz-e, aki eddig soha semmiben nem segített, vagy igaz prófétákra, akik már legyőzték őt, és hitre és bizalomra tanítanak.

Keresés
Keressen csak:

Keresendő kulcszó sós

Összesen 9 találat.

1. Hűsítő Lassi ital
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus receptek)
... Lassit más ízesítéssel is készíthetünk. Nem ritka a pikáns fűszerezésű sós lassi sem. Ez azonban a téli időszak melegítő itala.     ...
2. Tavaszi Pancsakarma challenge – Beszámoló
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... Reggeli fürdés, csicseriborsós testradírozással. –        Olajrágás, majd nyelvkaparás. –        Étkezés előtt fehér ...
3. Fűszerek ayurvédikus csoportosítása
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... az egyes ayurvédikus testalkatokat leginkább harmonizáló fűszernövények köre.   Alapvetően abból kell kiindulnunk, hogy valamennyi íz bevitele, vagyis az édes (föld+víz), a sós (víz+tűz), a ...
4. Életmód Vata-Kapha testalkatúaknak
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... és kisebb mértékben a Kapha-Vata embernél a Vata doshát, a Vata-Kapha embernél a Kapha doshát kell növelni.   Tűz elemet erősítő táplálékunk a csípős, a sós és a savanyú ízek. Vata doshát növelik ...
5. Vipaka, az emésztés utáni íz
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... 6 alapízt különböztet meg (édes, sós, csípős, savanyú, keserű, fanyar), melyet az étkezések során a szájüregben azonnal felismerünk. A vipaka az az íz, amely az emésztést követően létrejön. A vipaka, vagyis ...
6. Trikatu
(Ayurvéda általában/Ayurvédában használt anyagok)
...  A három fűszer keveréke serkenti az emésztőenzimek termelődésének folyamatát (pl .sósavét) és ezáltal az éhség érzetet is növeli. Emiatt bizonyul hatékony étvágygerjesztőnek. Azokban az esetekben azonban, ...
7. Életmód Vata-Pitta típusúaknak
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... és sós ízek fogyasztását mérsékelni kell, pl. hagyma, fokhagyma, piros paprika, csilli sült és sós ételek, mert allergiás reakciókat okozhatnak. Érdemes 3-4 óránként kisebb adagokban táplálkozni és odafigyelni ...
8. Ízek és a személyiség
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... íz a föld és tűz elem, a sós íz a víz és a tűz elem, a csípős íz a tűz és a levegő, a keserű íz az éter és a levegő, a fanyar íz a levegő és a föld elem aspektusait hordozza.   Ha az egyes elemek ...
9. A három mala
(Ayurvéda általában/Ayurvéda általában)
... jellegű hidegrázás. A verejtékezés csökkent működése vezet a haj szárazságához, a bőr szárazságához és kirepedezéséhez, a fejbőr korpásodásához, a ráncosodáshoz. A túl sok száraz étel, a sok sós étel, ...

Napi figyelmeztetés

A test és a lélek vágya

Óvakodj attól, amit a tested kíván, mert a test vágya egy félelem démontól ered. Szolgáld ki azt, amit a lélek kíván, mert az teljessé tesz. A test romlandó dolgokra vágyik, mint ő maga, a lélek romolhatatlan dolgokra vágyik, mint ő maga. Aki a lélek vágyait beteljesíti megkaphatja a test vágyait is ráadásként, azonban fordítva nem lehetséges ez.

Téves mondások

Szeretlek, de...

"Szeretlek, de..." - A szeretetben nincs "de", mert alaptermészete a feltételnélküliség. Ugyanakkor csak akkor mondható el, hogy nem szeretsz valakit, vagy valamit, ha ártsz neki, akadályozod ő a saját szabadságában. A szeretetben nem kell egyetértened a másikkal!