Jelenleg a csevegőben tartózkodik:

Nincs senki online

Ayurveda in pictures

ayurveda_ke...
Image Detail

Google Translate

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Daily wisdom

There are no translations available.

Minél többet tusz a szabadságról, annál nagyobb börtönbe zártad önmagad. A valódi szabadság nem a törekvésben, hanem a megbocsátásra való képességben van.

Napi dilemma

The dilemma of the freedom
You may decide every day, whether you insist to the freedom so much that you will be it’s prisoner just, or you take part in the life and you contrive it freely.
Search
Search Only:

Search Keyword sós

Total: 9 results found.

1. Hűsítő Lassi ital
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus receptek)
... Lassit más ízesítéssel is készíthetünk. Nem ritka a pikáns fűszerezésű sós lassi sem. Ez azonban a téli időszak melegítő itala.     ...
2. Tavaszi Pancsakarma challenge – Beszámoló
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... Reggeli fürdés, csicseriborsós testradírozással. –        Olajrágás, majd nyelvkaparás. –        Étkezés előtt fehér ...
3. Fűszerek ayurvédikus csoportosítása
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... az egyes ayurvédikus testalkatokat leginkább harmonizáló fűszernövények köre.   Alapvetően abból kell kiindulnunk, hogy valamennyi íz bevitele, vagyis az édes (föld+víz), a sós (víz+tűz), a ...
4. Életmód Vata-Kapha testalkatúaknak
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... és kisebb mértékben a Kapha-Vata embernél a Vata doshát, a Vata-Kapha embernél a Kapha doshát kell növelni.   Tűz elemet erősítő táplálékunk a csípős, a sós és a savanyú ízek. Vata doshát növelik ...
5. Vipaka, az emésztés utáni íz
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... 6 alapízt különböztet meg (édes, sós, csípős, savanyú, keserű, fanyar), melyet az étkezések során a szájüregben azonnal felismerünk. A vipaka az az íz, amely az emésztést követően létrejön. A vipaka, vagyis ...
6. Trikatu
(Ayurvéda általában/Ayurvédában használt anyagok)
...  A három fűszer keveréke serkenti az emésztőenzimek termelődésének folyamatát (pl .sósavét) és ezáltal az éhség érzetet is növeli. Emiatt bizonyul hatékony étvágygerjesztőnek. Azokban az esetekben azonban, ...
7. Életmód Vata-Pitta típusúaknak
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... és sós ízek fogyasztását mérsékelni kell, pl. hagyma, fokhagyma, piros paprika, csilli sült és sós ételek, mert allergiás reakciókat okozhatnak. Érdemes 3-4 óránként kisebb adagokban táplálkozni és odafigyelni ...
8. Ízek és a személyiség
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... íz a föld és tűz elem, a sós íz a víz és a tűz elem, a csípős íz a tűz és a levegő, a keserű íz az éter és a levegő, a fanyar íz a levegő és a föld elem aspektusait hordozza.   Ha az egyes elemek ...
9. A három mala
(Ayurvéda általában/Ayurvéda általában)
... jellegű hidegrázás. A verejtékezés csökkent működése vezet a haj szárazságához, a bőr szárazságához és kirepedezéséhez, a fejbőr korpásodásához, a ráncosodáshoz. A túl sok száraz étel, a sok sós étel, ...

Daily caution

There are no translations available.

Vigyázz! Ha éppen szenveded annak gyümölcsét, amelyet a múltban vetettél, kerülj el minden hamis prófétát, aki azt állítja az ok megszüntethető. A következmény mérsékelhető, de csak akkor, ha az még a jövőre vár. Saját tetteid gyümölcsét csak akkor nem kell elfogyasztanod, ha megtanultad az ok igazságát.

Téves mondások

Én még nem tartok ott...
There are no translations available.

"Én még nem tartok ott..." - Ó te hitetlen, amíg nem döntesz, addig soha nem is fogsz ott tartani. Amikor pedig megtérsz, még aznap kinyílik a világ. Szavad azt jelenti, hogy az első lépést sem tetted meg, hanem ilyen szépen keltesz illúziót, hogy eltakard gyengeséged.