Jelenleg a csevegőben tartózkodik:

Nincs senki online

Ayurvéda képekben

Google Fordító

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Napi bölcsesség

A sors kovácsa

Mindenkinek hite szerint adatik és hite szerint vétetik el. Ha megérted ezt a törvényt, akkor elhagy téged a felelősség áthárításának démona és többé közeledbe sem kerül. Igaz az, hogy te vagy a saját sorsod kovácsa, de nem csak a tetteidben, hanem legfőképpen a szívedben kovácsolod azt.

Napi dilemma

A halál dilemmája

Minden nap dönthetsz arról, hogy hiszel-e a halálban és követed őt a minden napi gondolataid, szavaid és tetteid által, vagy az örökkévalóságban hiszel és akként éled az életed.

Keresés
Keressen csak:

Keresendő kulcszó keserű

Összesen 50 találat.

1 / 3 oldal
1. Tavaszi Pancsakarma challenge – Beszámoló
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... rettegett keserű teák még jól is estek, élvezettel tudtam kortyolni őket. Az esti önmasszázs pedig egyszerűen mennyei volt! Utána leírhatatlan érzés volt, lebegős, könnyed, ellazult.” „Tegnap ...
2. Fűszerek ayurvédikus csoportosítása
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... savanyú (föld+tűz), csípős (levegő+tűz), keserű (levegő+éter), fanyar (levegő+föld) támogatja fizikai testünk egészségét. Egy egészséges ember lehetőleg valamennyi ízt fogyassza maximum 3 nap alatt, mert ...
3. Vamana, hánytató terápia
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... hánytatás során nem tapasztalható rossz érzet. Hagyjuk hadd ürüljön ki minden feloldott ama a gyomorból, mely akár 1 órát is igénybevehet. Akkor érezzük, hogy minden kiürült belőlünk, amikor keserű, savanyú ...
4. Fókuszban a Jázminvirág
(Ayurvéda általában/Ayurvédában használt anyagok)
...  Ayurvédikus tulajdonságait vizsgálva elmondható, hogy a Jázmin egyszerre keserű, fanyar és pikáns ízű. Ha az ízeket analizáljuk, akkor megállapítható, hogy a Kapha és a Pitta doshát csökkentő hatásokkal ...
5. Teázz testalkatod szerint
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... Vata testalkatúaknak  Amennyiben a Vata dosha vezető szerepet játszik testi és lelki adottságaid meghatározásában, akkor számodra a hűsítő, szárító hatású teák (így a fanyar és a keserű ízű teafüvek) ...
6. Nyári bőrbetegségek kezelése Ayurvédával
(Ayurvédikus egészség/Gyógytanácsok)
... a Pitta dosha térhódítását. Vata ízek a keserű és a fanyar ízek (az ízekről részletesebben írtunk a táplálkozás rovatban).   A nyár kifejezetten a Pitta testalkatú embert inti óvatosságra a bőrápolásban. ...
7. Életmód Vata-Kapha testalkatúaknak
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... a fanyar, a keserű, csípős ízek. Az egyes ízeket erősítő táplálékokról az Ayurvédikus táplálkozás c. rovatban találhat az olvasó több információt.   ÉLETMÓDBELI TANÁCSOK A Kapha-Vata, Vata-Kapha ...
8. Vipaka, az emésztés utáni íz
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... 6 alapízt különböztet meg (édes, sós, csípős, savanyú, keserű, fanyar), melyet az étkezések során a szájüregben azonnal felismerünk. A vipaka az az íz, amely az emésztést követően létrejön. A vipaka, vagyis ...
9. Napi egészségmegőrző rítusok
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... meg, mert így elkerülhetjük a végbél környékének napközbeni irritációját.   A fogápolás során az Ayurvéda javasolja fanyar, csípős és keserű ízű gyökerek vagy ágacskák rágcsálását. Ugyanis ezek ...
10. Életmód Kapha-Pitta testalkatúaknak
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... a táplálkozásban. Az éter és a levegő elemek könnyedségét, mozgékonyságát, változásra való képességét a fanyar és a keserű ízekre odafigyelő táplálkozással tudjuk támogatni. Fanyar ízű táplálékaink pl. ...
11. Ízek és a személyiség
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... íz a föld és tűz elem, a sós íz a víz és a tűz elem, a csípős íz a tűz és a levegő, a keserű íz az éter és a levegő, a fanyar íz a levegő és a föld elem aspektusait hordozza.   Ha az egyes elemek ...
12. Neem
(Ayurvéda általában/Ayurvédában használt anyagok)
... is szerepet kap Antibakteriális és vírusölő hatású   A neem növény íze a fanyar és a keserű ízek találkozása, melyek a Vata dosha jelenlétét erősítik. Ennek értelmében ...
13. A keserű íz
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
A keserű íz a két legkönnyebb elem, az éter és a levegő elem aspektusainak dominanciáját hordozza magában. Az éter és a levegő, azaz a Vata dosha megnyilvánulása a keserű ízben a hűsítő, szárító, és a ...
14. A depresszió
(Ayurvédikus egészség/Gyógytanácsok)
... ízek fogyasztása, helyettük előnyben részesítendő az édes, a fanyar és a keserű ízek fogyasztása. Az étkezés legyen rendszeres, ne maradjon ki egy-egy étkezés. A meleg hatások kerülése fontos lehet, pl. ...
15. A sós íz
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... ízek jobb érzékelését is. Oldja a görcsöket és hashajtó hatású (gondoljunk csak a keserű sóra). Vízmegkötő, étvágynövelő hatású.   Az Ayurvéda felhívja a figyelmet az ízek egyenrangú használatára ...
16. Az éter elem
(Ayurvéda általában/Ayurvéda általában)
... a keserű és a fanyar ízekben. A túlsúlyos, Kapha típusú emberek épp az éter tulajdonságai miatt gyorsan érnek el testsúly csökkenést ezekkel az ízekkel, azonban vigyázni kell, mert a túlzásba vitele kiszáradást, ...
17. Nyári bőrápolás Ayurvédával
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus szépségápolás)
... is bír. A tejhez adhatunk egy kis rózsavizet, mely szintén hűtő hatású Táplálkozásunkban részesítsük előnyben az édes, a keserű és a fanyar ízeket, melyek elég táplálást adnak a kiszáradás ellen. ...
18. Az olíva olaj
(Ayurvéda általában/Ayurvédában használt anyagok)
... és E-vitamint. Az olíva olaj puhítja a székletet, enyhe széklethajtóként is számon tartják.  AZ OLÍVA OLAJ AYURVÉDIKUS HASZNÁLATA Az olíva bogyó és a belőle nyert olaj íze keserű és a fanyar. A keserű ...
19. A mióma kezelése Ayurvédával
(Ayurvédikus egészség/Gyógytanácsok)
... gabonafélék, tejtermékek. Helyette fogyasszunk több könnyed ételt, pl. csípős, savanyú, fanyar, keserű, sós ízek. Ezek az ízek felélesztik az emésztő tüzet. A száraz csipszek és sütemények nassolása helyett ...
20. Az édes íz
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
A szattvikus táplálkozás szerint a táplálkozásunkban mind a 6 alapíz jelenléte fontos a doshák kiegyensúlyozott működésének szempontjából. A 6 alapíz az édes, a sós, a savanyú, a csípős, a keserű és a ...
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Napi figyelmeztetés

A bölcsesség forrása

Óvakodj, hogy a világot a vágyaidon és a félelmeiden keresztül szemléld, mert megtéveszt. Ha a vágyaid és a félelmeid szemüvegén keresztül pillantasz rá a tanításra, bizonyára nem érted meg azt, s számodra bölcsesség helyett legfeljebb egy érdekes írás marad. Azonban, ha elmélyülsz benne, ha meg akarod látni benne az igazságot, gazdaggá tesz és felszabadít. Ne higgy a képmutatóknak, egyetlen szentkönyv sem ellentmondásos, csak azok számára, akiknek nincs teljes tudása.

Téves mondások

Jogomban áll...

"Jogomban áll..." - Igen, jogodban áll, hisz ez a szabad akaratod. Ugyanakkor jogodban áll, sőt kötelességed elvenni bűneidért a jussot is. Ezt soha ne felejtsd el! A feltétel nélküli igazság követés jutalma az örök élet, a bűn jutalma a félelem, a szenvedés, a betegség, és halál.