Jelenleg a csevegőben tartózkodik:

Nincs senki online

Ayurvéda képekben

Google Fordító

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Napi bölcsesség

Dogmatikus

Ha elfogadjátok igaznak, hogy minden Egy, nincs semmi a világon, amely bizonyítható ne lenne, így a dogmatikusság is illúzió lesz. Az egyetlen igazságot, pedig, amit ember megérthet, már bebizonyották olyan lelkek, akikre vallást alapoztatok, sőt bebizonyította a tudomány is. Éld át a valóságot!

Napi dilemma

A módszer dilemmája

Minden nap eldöntheted, hogy újabb és újabb spirituális módszert akarsz-e megismerni, amely mivel nélkülözi a teljes igazságot, gyakran cserben hagy, vagy igaz hitet akarsz szerezni, amely nem hagy cserben soha.

Keresés
Keressen csak:

Keresendő kulcszó keserű

Összesen 50 találat.

1 / 3 oldal
1. Tavaszi Pancsakarma challenge – Beszámoló
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... rettegett keserű teák még jól is estek, élvezettel tudtam kortyolni őket. Az esti önmasszázs pedig egyszerűen mennyei volt! Utána leírhatatlan érzés volt, lebegős, könnyed, ellazult.” „Tegnap ...
2. Fűszerek ayurvédikus csoportosítása
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... savanyú (föld+tűz), csípős (levegő+tűz), keserű (levegő+éter), fanyar (levegő+föld) támogatja fizikai testünk egészségét. Egy egészséges ember lehetőleg valamennyi ízt fogyassza maximum 3 nap alatt, mert ...
3. Vamana, hánytató terápia
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... hánytatás során nem tapasztalható rossz érzet. Hagyjuk hadd ürüljön ki minden feloldott ama a gyomorból, mely akár 1 órát is igénybevehet. Akkor érezzük, hogy minden kiürült belőlünk, amikor keserű, savanyú ...
4. Fókuszban a Jázminvirág
(Ayurvéda általában/Ayurvédában használt anyagok)
...  Ayurvédikus tulajdonságait vizsgálva elmondható, hogy a Jázmin egyszerre keserű, fanyar és pikáns ízű. Ha az ízeket analizáljuk, akkor megállapítható, hogy a Kapha és a Pitta doshát csökkentő hatásokkal ...
5. Teázz testalkatod szerint
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... Vata testalkatúaknak  Amennyiben a Vata dosha vezető szerepet játszik testi és lelki adottságaid meghatározásában, akkor számodra a hűsítő, szárító hatású teák (így a fanyar és a keserű ízű teafüvek) ...
6. Nyári bőrbetegségek kezelése Ayurvédával
(Ayurvédikus egészség/Gyógytanácsok)
... a Pitta dosha térhódítását. Vata ízek a keserű és a fanyar ízek (az ízekről részletesebben írtunk a táplálkozás rovatban).   A nyár kifejezetten a Pitta testalkatú embert inti óvatosságra a bőrápolásban. ...
7. Életmód Vata-Kapha testalkatúaknak
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... a fanyar, a keserű, csípős ízek. Az egyes ízeket erősítő táplálékokról az Ayurvédikus táplálkozás c. rovatban találhat az olvasó több információt.   ÉLETMÓDBELI TANÁCSOK A Kapha-Vata, Vata-Kapha ...
8. Vipaka, az emésztés utáni íz
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... 6 alapízt különböztet meg (édes, sós, csípős, savanyú, keserű, fanyar), melyet az étkezések során a szájüregben azonnal felismerünk. A vipaka az az íz, amely az emésztést követően létrejön. A vipaka, vagyis ...
9. Napi egészségmegőrző rítusok
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... meg, mert így elkerülhetjük a végbél környékének napközbeni irritációját.   A fogápolás során az Ayurvéda javasolja fanyar, csípős és keserű ízű gyökerek vagy ágacskák rágcsálását. Ugyanis ezek ...
10. Életmód Kapha-Pitta testalkatúaknak
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... a táplálkozásban. Az éter és a levegő elemek könnyedségét, mozgékonyságát, változásra való képességét a fanyar és a keserű ízekre odafigyelő táplálkozással tudjuk támogatni. Fanyar ízű táplálékaink pl. ...
11. Ízek és a személyiség
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... íz a föld és tűz elem, a sós íz a víz és a tűz elem, a csípős íz a tűz és a levegő, a keserű íz az éter és a levegő, a fanyar íz a levegő és a föld elem aspektusait hordozza.   Ha az egyes elemek ...
12. Neem
(Ayurvéda általában/Ayurvédában használt anyagok)
... is szerepet kap Antibakteriális és vírusölő hatású   A neem növény íze a fanyar és a keserű ízek találkozása, melyek a Vata dosha jelenlétét erősítik. Ennek értelmében ...
13. A keserű íz
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
A keserű íz a két legkönnyebb elem, az éter és a levegő elem aspektusainak dominanciáját hordozza magában. Az éter és a levegő, azaz a Vata dosha megnyilvánulása a keserű ízben a hűsítő, szárító, és a ...
14. A depresszió
(Ayurvédikus egészség/Gyógytanácsok)
... ízek fogyasztása, helyettük előnyben részesítendő az édes, a fanyar és a keserű ízek fogyasztása. Az étkezés legyen rendszeres, ne maradjon ki egy-egy étkezés. A meleg hatások kerülése fontos lehet, pl. ...
15. A sós íz
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... ízek jobb érzékelését is. Oldja a görcsöket és hashajtó hatású (gondoljunk csak a keserű sóra). Vízmegkötő, étvágynövelő hatású.   Az Ayurvéda felhívja a figyelmet az ízek egyenrangú használatára ...
16. Az éter elem
(Ayurvéda általában/Ayurvéda általában)
... a keserű és a fanyar ízekben. A túlsúlyos, Kapha típusú emberek épp az éter tulajdonságai miatt gyorsan érnek el testsúly csökkenést ezekkel az ízekkel, azonban vigyázni kell, mert a túlzásba vitele kiszáradást, ...
17. Nyári bőrápolás Ayurvédával
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus szépségápolás)
... is bír. A tejhez adhatunk egy kis rózsavizet, mely szintén hűtő hatású Táplálkozásunkban részesítsük előnyben az édes, a keserű és a fanyar ízeket, melyek elég táplálást adnak a kiszáradás ellen. ...
18. Az olíva olaj
(Ayurvéda általában/Ayurvédában használt anyagok)
... és E-vitamint. Az olíva olaj puhítja a székletet, enyhe széklethajtóként is számon tartják.  AZ OLÍVA OLAJ AYURVÉDIKUS HASZNÁLATA Az olíva bogyó és a belőle nyert olaj íze keserű és a fanyar. A keserű ...
19. A mióma kezelése Ayurvédával
(Ayurvédikus egészség/Gyógytanácsok)
... gabonafélék, tejtermékek. Helyette fogyasszunk több könnyed ételt, pl. csípős, savanyú, fanyar, keserű, sós ízek. Ezek az ízek felélesztik az emésztő tüzet. A száraz csipszek és sütemények nassolása helyett ...
20. Az édes íz
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
A szattvikus táplálkozás szerint a táplálkozásunkban mind a 6 alapíz jelenléte fontos a doshák kiegyensúlyozott működésének szempontjából. A 6 alapíz az édes, a sós, a savanyú, a csípős, a keserű és a ...
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Napi figyelmeztetés

Éberség és hit

Vigyázz! Ostoba ember az, aki egész életében csak a testi szükségleteit méregeti, amikor pedig jön a veszedelem olyanná válik, mint az állat félelmében. A veszedelem is Istentől van, és visszatartja erejét, ha egy igaz embert lát. Legyetek hát éberek, hogy ne érjen váratlanul és hit nélkül bennetek a vég. Azon a napon csak azok értékelik majd szavaimat, akik fel voltak vértezve a hit páncéljával, így életüket megtarthatták. Nézd a szunnyadó veszedelem előjelét, vagy Indonézia és Hahiti példája nem volt elég, hogy elhidd?

Téves mondások

Szabadakarat

"Nekem szabadakaratom van" - Nincs! Egyrészt mert nincs elég tudásod, hogy mit akarhatnál, másrészt mert a vágyaid és a félelmeid megkötnek. Úgy cselekedsz, ahogy ezek az erők megengedik neked.