Jelenleg a csevegőben tartózkodik:

Nincs senki online

Ayurvéda képekben

Google Fordító

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Napi bölcsesség

Az igazság diadala

Ha segítesz másokon, irgalmas vagy, ha nem teszed ezt, mert hibát látsz a másik ember kérésében, akkor kegyelmes.   A szeretetben nincs félelem, és nincs fájdalom. Akár teszel valamit egy másik emberért, akár nem teszel, mindenképpen szereted őt, ha döntésed nem magadért, hanem érte van.

Napi dilemma

A hazugság dilemmája

Minden nap eldöntheted, hogy hazudsz-e másoknak és önmagadnak, s a végén úgy belekeveredsz az illúzióba, hogy még te sem tudod, ki vagy valójában, vagy egyszer, ha fájdalmasan is-, de megvallod hazugságaid és felszabadulsz.

Keresés
Keressen csak:

Keresendő kulcszó csípős

Összesen 50 találat.

1 / 3 oldal
1. Melegítő tea őszre-télre
(Ayurvédikus életmód/ayurvédikus receptek)
... lehetnek a teafogyasztásnak a lassúbb anyagcseréjére. Melegítő, csípős, fűszeres teazamatok Faháj, kardamom, szegfűszeg, gyömbér, narancshéj – a legfontosabb melegítő hatású fűszerek. A fahéj ...
2. A mentáról ayurvédikusan
(Ayurvéda általában/Ayurvédában használt anyagok)
... csípős érzésének csökkentője.  Emiatt jó célt szolgál minden fajta Pitta túlműködés esetén, akár kívülről, akár belülről alkalmazva. A száj ápolásában elsősorban jó illata és fogfehérítő hatása ...
3. Hűtsd le magad Ayurvédával!
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
...  Kerüld az alkoholtartalmú italokat, a kávét, az erősen fűszerezett és csípős ízű teákat (pl. fahéj, gyömbér, bors, szegfűszeg)   Fontos a folyamatos folyadékpótlás, mindig vigyünk magunkkal ...
4. Fűszerek ayurvédikus csoportosítása
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... savanyú (föld+tűz), csípős (levegő+tűz), keserű (levegő+éter), fanyar (levegő+föld) támogatja fizikai testünk egészségét. Egy egészséges ember lehetőleg valamennyi ízt fogyassza maximum 3 nap alatt, mert ...
5. Teázz testalkatod szerint
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... a csípős érzés jelenik meg, melyeket leginkább hűsítő és olajozó hatású füvekkel tudsz egyensúlyozni, például:   ~        orvosi ziliz, szeder, édeskömény, hibiszkusz, ...
6. A fahéj ayurvédikus felhasználása
(Ayurvéda általában/Ayurvédában használt anyagok)
... ayurvédikus felhasználási módja. Lássuk, hogyan illeszthető be az ayurvédikus szemléletbe!   A fahéj az ayurvéda által megnevezett hat fajta alapíz közül a csípős ízű tápanyagaink közé tartozik. ...
7. Életmód Vata-Kapha testalkatúaknak
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... és kisebb mértékben a Kapha-Vata embernél a Vata doshát, a Vata-Kapha embernél a Kapha doshát kell növelni.   Tűz elemet erősítő táplálékunk a csípős, a sós és a savanyú ízek. Vata doshát növelik ...
8. Vipaka, az emésztés utáni íz
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... 6 alapízt különböztet meg (édes, sós, csípős, savanyú, keserű, fanyar), melyet az étkezések során a szájüregben azonnal felismerünk. A vipaka az az íz, amely az emésztést követően létrejön. A vipaka, vagyis ...
9. Napi egészségmegőrző rítusok
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... meg, mert így elkerülhetjük a végbél környékének napközbeni irritációját.   A fogápolás során az Ayurvéda javasolja fanyar, csípős és keserű ízű gyökerek vagy ágacskák rágcsálását. Ugyanis ezek ...
10. Életmód Kapha-Pitta testalkatúaknak
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... ciszták. A Pitta doshát a tűz elem alkotja, mely tulajdonságainál fogva a melegséget, a forróságot, a csípős érzést, a könnyedséget, az érzékenységet kölcsönzi az embernek. Ha a Pitta dosha erősebb, ...
11. Életmód Vata-Pitta típusúaknak
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... Ilyen tápanyagok pl. a burgonya, rizs, húsfélék, gabonafélék, tojás. A nehezebben emészthető ételek ugyanis lassítják az embert, melyre a pörgős Vata-Pitta embernek szüksége van.   A forró, csípős ...
12. Ízek és a személyiség
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... íz a föld és tűz elem, a sós íz a víz és a tűz elem, a csípős íz a tűz és a levegő, a keserű íz az éter és a levegő, a fanyar íz a levegő és a föld elem aspektusait hordozza.   Ha az egyes elemek ...
13. Téli egészségvédelem
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... látja el testét a hideg téli idővel szemben. A Kapha ember inkább válasszon serkentő, melegítő hatású, csípős ételeket.   A bőr védelme a Vata és a Pitta embernek kihívás. A téli szeles idő a ...
14. A depresszió
(Ayurvédikus egészség/Gyógytanácsok)
... fahéj, kömény, gyömbér, édesgyökér, szerecsendió, szezámmag, macskagyökérfű.   A Pitta okozta depresszió kezelésénél válasszunk Pittát nyugtató étrendet. Kerülendő a sós, a savanyú és a csípős ...
15. A csípős íz
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
A csípős íz használata az ázsiai konyhák művészetében egyedülállóan hangsúlyos. Legyen szó bármilyen ételről, biztosak lehetünk benne, hogy csípős ízű fűszerekkel, zöldségekkel is ízesítik. Fogyasztására ...
16. Nyári bőrápolás Ayurvédával
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus szépségápolás)
... A tűz elem a savanyú, a sós és a csípős ételeinkben határozottan jelen van. Nyáron tűz típusú ételt fogyasztani- csak fokozza bennünk az elerőtlenedést és a hőt. Nyári hűsítő tápanyagaink pl. sárgarépa, ...
17. A mióma kezelése Ayurvédával
(Ayurvédikus egészség/Gyógytanácsok)
... gabonafélék, tejtermékek. Helyette fogyasszunk több könnyed ételt, pl. csípős, savanyú, fanyar, keserű, sós ízek. Ezek az ízek felélesztik az emésztő tüzet. A száraz csipszek és sütemények nassolása helyett ...
18. Az édes íz
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
A szattvikus táplálkozás szerint a táplálkozásunkban mind a 6 alapíz jelenléte fontos a doshák kiegyensúlyozott működésének szempontjából. A 6 alapíz az édes, a sós, a savanyú, a csípős, a keserű és a ...
19. A vegyes táplálkozás
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... minden íz dominanciájától, így helytelen táplálkozásnak számít a túl sós, a túl csípős, a túl savanyú, vagy a túl édes ételek huzamos ideig tartó fogyasztása. Ezt a négy típust azért emeltem ki, mert Magyarországon ...
20. Nyári egészségmegőrzés
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... A Pitta által meghatározott ízek a sós, a savanyú és a csípős ízek. Az amúgy is megnövekedett Pittát nyáron érdemes az ezektől eltérő ízekkel egyensúlyozni, melyek az édes, a keserű és a fanyar ízeink. ...
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Napi figyelmeztetés

Éberség

Ügyelj arra, hogy éber legyél! Ha a hitetlenség órájában ér a vég, bár lehet egész életedben hittél, jutalmad mégis olyan lesz, mint a hitetleneké. Legyél hát éber és hitben el ne gyengülj, hogy el ne jöjjön érted a számadó, amikor gyenge vagy. Mert amikor a hatalmas eljön érted és kitakarítva látja házadat, vendégül láthatod őt, és visszahív téged vendégségbe. Aki pedig Isten házában ebédel, nincs többé szüksége és a pokol sem fogadja be őt.

Téves mondások

Nekem ez jár...

"Nekem ez jár..." - Biztosan tévedsz, az embernek semmi nem jár, minden, amit kap a kegyelemből van. Ha társadalmi törvények meg is ítélnek neked valamit, az Isten, aki által kaphatsz, felette áll ezeknek a törvényeknek. Ha mégis kierőszakolod azt, ami nem jár, ne csodálkozz, ha az élet idővel visszaveszi azt.