Jelenleg a csevegőben tartózkodik:

Nincs senki online

Ayurvéda képekben

Google Fordító

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Napi bölcsesség

Háború

Ha a háborúban gyáván megfutamodsz, hátba lőnek.  Ha tudatosan visszavonulsz, hogy erőt gyűjts, akkor van esélyed a győzelemre. Így van ez az életben is: a gyávák mind halottak, a bölcsek viszont az igazságot keresik, amivel győzhetnek az ellenség felett, hogy életük legyen.  Azonban az ellenség nem a másik ember, hanem a benned rejlő gonosz.

Napi dilemma

A félelem dilemmája

Minden nap eldöntheted, hogy gonosz tanácsadódra, a félelemre hallgatsz-e, aki eddig soha semmiben nem segített, vagy igaz prófétákra, akik már legyőzték őt, és hitre és bizalomra tanítanak.

Ayurvédikus táplálkozás


A fanyar íz Nyomtat Email
Írta: Horváth-Kovács Diána   
Elérkeztünk az ízekről szóló sorozat utolsó fejezetéhez, mely a fanyar ízt mutatja be. A fanyar íz az levegő és a föld jellegzetességeit hordozza, természeténél fogva pedig hűsítő hatású íz. A doshákra gyakorolt hatását tekintve a fanyar íz a Vata doshát növeli, a Pitta és a Kapha doshát pedig egyensúlyozza. Többletfogyasztása pedig a Vata dosha eluralkodásását eredményezi. 
Bővebben...
 
A keserű íz Nyomtat Email
Írta: Horváth-Kovács Diána   

A keserű ízA keserű íz a két legkönnyebb elem, az éter és a levegő elem aspektusainak dominanciáját hordozza magában. Az éter és a levegő, azaz a Vata dosha megnyilvánulása a keserű ízben a hűsítő, szárító, és a könnyűség érzetét hozza magával.

Bővebben...
 
A csípős íz Nyomtat Email
Írta: Horváth-Kovács Diána   

A csípős ízA csípős íz használata az ázsiai konyhák művészetében egyedülállóan hangsúlyos. Legyen szó bármilyen ételről, biztosak lehetünk benne, hogy csípős ízű fűszerekkel, zöldségekkel is ízesítik. Fogyasztására mégis érdemes odafigyelni, mert alkotóelemei folytán, melyek a tűz és a levegő, lobbanékonnyá és könnyen irritálttá tehetnek minket.

Bővebben...
 
A sós íz Nyomtat Email
Írta: Horváth-Kovács Diána   

A sós ízAz Ayurvéda által megkülönböztetett ízek közül a sós íz bemutatása következik. A magyar konyha előszeretettel alkalmazza az erős fűszerezés mellett az ételek sóval való ízesítését. Az ételek erős sózása a Pitta doshát növeli, mely emésztőrendszeri betegségeket okozhat.

Bővebben...
 
A savanyú íz Nyomtat Email
Írta: Horváth-Kovács Diána   

A savanyú ízAz édes íz ismertetését a savanyú íz hatásainak, ayurvédikus használatának és előnyeinek bemutatása követi a sorban. Savanyú íze elsősorban a gyümölcsöknek van. A savanyú ízű gyümölcsök fogyasztása során jellegzetesen megnövekszik a nyáltermelésünk, és a savanyú ízű táplálékainkra is jellemző a lédússág.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

2 / 6 oldal

Napi figyelmeztetés

Reiki, Prana nadi

Óvakodj az energiát Istenként tisztelő emberektől. Ha energiát küldesz olyan eseményre, amelyet szeretnél elérni, akkor nem döntöttél és nem bocsájtottál meg. Így erővel akarod elérni azt, amire vágysz. Az igazsághoz nem szükséges efféle varázslat. Ha nem érted meg azt, amire tanítalak, nyomorult sorsod lesz, ha eljő a teljesség, mert nyilvánvalóvá válik szégyened.

Téves mondások

Jogomban áll...

"Jogomban áll..." - Igen, jogodban áll, hisz ez a szabad akaratod. Ugyanakkor jogodban áll, sőt kötelességed elvenni bűneidért a jussot is. Ezt soha ne felejtsd el! A feltétel nélküli igazság követés jutalma az örök élet, a bűn jutalma a félelem, a szenvedés, a betegség, és halál.