Jelenleg a csevegőben tartózkodik:

Nincs senki online

Ayurvéda képekben

Google Fordító

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Napi bölcsesség

Bukás és dicsőség

Ha azt mondod nem lehetséges vagy nehéz, a saját fénytelenségedről árulsz el titkokat. Ha pedig abban hiszel, hogy minden lehetséges és könnyű, akkor Isten dicsőségét hirdeted.

Napi dilemma

A változás dilemmája

Mindennap eldöntheted, hogy saját fájdalmaid csillapításáért magad képére alakítod-e a világot, vagy önmagadat alakítod, úgy, hogy ne fájjon az élet.

Vegetáriánus receptek


Túrótorta Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

Hozzávalók

25 dkg teljes őrlésű búzaliszt (finom)
1 kk szódabikarbóna
fél tasak sütőpor
só (elhagyhatjuk)
fél citrom reszelt héja
1,5 dl víz
1 dl hidegen sajtolt kukoricacsíra olaj (napraforgóval is finom)
2 ek. méz  

 

Bővebben...
 
Szójapástétom Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

Hozzávalók

1 csésze főtt szójabab
1/2 teáskanál só
1/4 csésze felkockázott hagyma
1 csokor zellerzöldje
1/2 teáskanál bazsalikom
1/2 teáskanál oregano
1/8 teáskanál fokhagyma granulátum
4 evőkanál paradicsomsűrítmény

Bővebben...
 
Almás sárgarépa-saláta Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

Hozzávalók

60 dkg sárgarépa
2 nagy alma
5 dkg dióbél
1,5 dl joghurt
2 evőkanál citromlé
2 teáskanál almalésűritmény (almalé)  

Elkészítés

A sárgarépát megtisztítjuk, lemossuk, és durva reszelőn lereszeljük. Az almát negyedekbe vágjuk, meghámozzuk, magházától megszabadítjuk és durvára reszeljük. A dióbelet durvára vágjuk (két fél diószemet félreteszünk a díszítéshez). A joghurtot elvegyítjük a citromlével, az almalével és a sóval, majd a vágott diót hozzáadva, ráöntjük az összekevert zöldségekre. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt feldíszítjük a félretett dióval.
 
Gombakebab Satay-mártással (kebab=saslik) Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

Hozzávalók

40 dkg gombafej tisztára mosva
20 dkg cukkini, 2,5 cm hosszúra szeletelve
10 dkg zsenge csöves kukorica
1 db pirospaprika kimagozva, kockára vágva
3 ek. napraforgó- vagy sáfrányolaj
3 ek. citromlé
1 ek. frissen vagdalt koriander
1 ek. vagdalt petrezselyem

Elkészítés

Bár ez a recept gombával készül, de ezen változtathat, ha apró paradicsomot, hagymákat, zöldpaprikát vagy édesköményt használ. Egy evőkanálnyi kókuszreszelékkel sűrítse be és egyben ízesítse a szószt. A kókuszreszelékben telített zsírsav van.

 
Fokhagymás padlizsán Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

 Hozzávalók

személyenként 1 padlizsán
2 tányér rozscsíra
1 gerezd fokhagyma

2 ek. olaj.
 

Elkészítés

A padlizsánt megsütjük és meghámozzuk, majd hosszában szétvágjuk. A rozscsírát megdaráljuk, és az így kapott szószt fokhagymával, sóval, olajjal ízesítjük. Ráöntjük a padlizsánra, és melegen tálaljuk.
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1 / 3 oldal

Napi figyelmeztetés

Ki vagy?

Óvakodj, hogy a múltaddal, vagy a jövőddel dicsekedj. Nem fontos, hogy ki voltál előző életedben, és nem fontos ki akarsz lenni a jövőben. Számomra most az a fontos, hogy ki vagy te MOST! Ha azt mondod nekem, hogy előző életedben szent voltál, aki embereken segített, de most nem látok benned mást, mint egy önző, gonosz embert, akkor azt is megbüntetem, aki elhitette veled, hogy szent voltál. Ha pedig legbelül fénnyességet érzel, de a tetteidben nem tükröződik a fény, gyáva és hazug vagy, a fény csak illúzió.

Téves mondások

Úgy érzem, hogy...

"Úgy érzem, hogy..." - Az helyes, ha figyelembe veszed a megérzéseidet, de azok annyira hitelesek, amennyire a tudásod. Ha nincs teljes tudásod, a megérzéseid sem lehetnek helyesek, hiszen a megérzés az általad elfogadott igazságokra történő emlékezés eredménye. Ez ad hamisságot, minden jósnak, akinek nincs teljes ismerete az Istenről.