Jelenleg a csevegőben tartózkodik:

Nincs senki online

Ayurvéda képekben

Google Fordító

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Napi bölcsesség

Születésnap

Ha arra születtél, hogy önmagadat ünnepeld, s emlékezz mulandó dolgokra, a halál fia vagy. Ha pedig Istent ünnepled és az Ő örökérvényű bölcsességeire emlékezel, élni fogsz, s örömed nagyobb lesz azoknál, akik önmagukat ünneplik.

Napi dilemma

A megfelelés dilemmája

Minden nap eldöntheted, hogy az egész világnak meg akarsz-e felelni, s eközben inkább vállalod, hogy elveszted önmagadat, vagy csak a belső boldogság elhívásnak akarsz megfelelni, így a fél világ gyűlölni fog, de élni fogsz.

Vegetáriánus receptek


Túrótorta Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

Hozzávalók

25 dkg teljes őrlésű búzaliszt (finom)
1 kk szódabikarbóna
fél tasak sütőpor
só (elhagyhatjuk)
fél citrom reszelt héja
1,5 dl víz
1 dl hidegen sajtolt kukoricacsíra olaj (napraforgóval is finom)
2 ek. méz  

 

Bővebben...
 
Szójapástétom Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

Hozzávalók

1 csésze főtt szójabab
1/2 teáskanál só
1/4 csésze felkockázott hagyma
1 csokor zellerzöldje
1/2 teáskanál bazsalikom
1/2 teáskanál oregano
1/8 teáskanál fokhagyma granulátum
4 evőkanál paradicsomsűrítmény

Bővebben...
 
Almás sárgarépa-saláta Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

Hozzávalók

60 dkg sárgarépa
2 nagy alma
5 dkg dióbél
1,5 dl joghurt
2 evőkanál citromlé
2 teáskanál almalésűritmény (almalé)  

Elkészítés

A sárgarépát megtisztítjuk, lemossuk, és durva reszelőn lereszeljük. Az almát negyedekbe vágjuk, meghámozzuk, magházától megszabadítjuk és durvára reszeljük. A dióbelet durvára vágjuk (két fél diószemet félreteszünk a díszítéshez). A joghurtot elvegyítjük a citromlével, az almalével és a sóval, majd a vágott diót hozzáadva, ráöntjük az összekevert zöldségekre. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt feldíszítjük a félretett dióval.
 
Gombakebab Satay-mártással (kebab=saslik) Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

Hozzávalók

40 dkg gombafej tisztára mosva
20 dkg cukkini, 2,5 cm hosszúra szeletelve
10 dkg zsenge csöves kukorica
1 db pirospaprika kimagozva, kockára vágva
3 ek. napraforgó- vagy sáfrányolaj
3 ek. citromlé
1 ek. frissen vagdalt koriander
1 ek. vagdalt petrezselyem

Elkészítés

Bár ez a recept gombával készül, de ezen változtathat, ha apró paradicsomot, hagymákat, zöldpaprikát vagy édesköményt használ. Egy evőkanálnyi kókuszreszelékkel sűrítse be és egyben ízesítse a szószt. A kókuszreszelékben telített zsírsav van.

 
Fokhagymás padlizsán Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

 Hozzávalók

személyenként 1 padlizsán
2 tányér rozscsíra
1 gerezd fokhagyma

2 ek. olaj.
 

Elkészítés

A padlizsánt megsütjük és meghámozzuk, majd hosszában szétvágjuk. A rozscsírát megdaráljuk, és az így kapott szószt fokhagymával, sóval, olajjal ízesítjük. Ráöntjük a padlizsánra, és melegen tálaljuk.
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1 / 3 oldal

Napi figyelmeztetés

Hazugság

Vigyázz! Az igazságnak a teremtménye is igazság. Amikor pedig tetteiddel bebizonyítod magadnak, hogy hazug vagy, még akkor is közel van a halálod, ha nem tudtad azt, hogy hazudsz.. Jobb gyengének, szegénynek, vaknak és sántának lenni, mint erősnek, gazdagnak, látónak és ügyes járásúnak mutatkozni, ha nem vagy az. Ez az örök élet egyik záloga! 

Téves mondások

Nem bocsátok meg neked, mert...

"Nem bocsátok meg neked, mert..." - Ostoba ember, a haragod nem a másik embernek árt, hanem neked. Nem a másik emberért kell megbocsátanod, hanem magadért, hogy kettőség nélkül, boldogan élj ezen a Földön.