Jelenleg a csevegőben tartózkodik:

Nincs senki online

Ayurvéda képekben

Google Fordító

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Napi bölcsesség

Gondolkodás

Minél többet gondolkodsz, annál messzebb kerülsz az igazságtól. A gondolkodásra szükség van, amíg rá nem jössz, hogy nincs szükség rá. Az igazság átélése fontosabb.

Napi dilemma

Az öngyilkosjelölt dilemmája

Eldöntheted, hogy a halálba menekülsz-e a szenvedésed miatt, s akkor a pokolban a jelenleginél sokkal nagyobb szenvedés vár rád, vagy végre felelősséget vállalsz életedért, és ha lassan is, de kibogozod a szenvedésed benned rejlő okát.

Vegetáriánus receptek


Túrótorta Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

Hozzávalók

25 dkg teljes őrlésű búzaliszt (finom)
1 kk szódabikarbóna
fél tasak sütőpor
só (elhagyhatjuk)
fél citrom reszelt héja
1,5 dl víz
1 dl hidegen sajtolt kukoricacsíra olaj (napraforgóval is finom)
2 ek. méz  

 

Bővebben...
 
Szójapástétom Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

Hozzávalók

1 csésze főtt szójabab
1/2 teáskanál só
1/4 csésze felkockázott hagyma
1 csokor zellerzöldje
1/2 teáskanál bazsalikom
1/2 teáskanál oregano
1/8 teáskanál fokhagyma granulátum
4 evőkanál paradicsomsűrítmény

Bővebben...
 
Almás sárgarépa-saláta Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

Hozzávalók

60 dkg sárgarépa
2 nagy alma
5 dkg dióbél
1,5 dl joghurt
2 evőkanál citromlé
2 teáskanál almalésűritmény (almalé)  

Elkészítés

A sárgarépát megtisztítjuk, lemossuk, és durva reszelőn lereszeljük. Az almát negyedekbe vágjuk, meghámozzuk, magházától megszabadítjuk és durvára reszeljük. A dióbelet durvára vágjuk (két fél diószemet félreteszünk a díszítéshez). A joghurtot elvegyítjük a citromlével, az almalével és a sóval, majd a vágott diót hozzáadva, ráöntjük az összekevert zöldségekre. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt feldíszítjük a félretett dióval.
 
Gombakebab Satay-mártással (kebab=saslik) Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

Hozzávalók

40 dkg gombafej tisztára mosva
20 dkg cukkini, 2,5 cm hosszúra szeletelve
10 dkg zsenge csöves kukorica
1 db pirospaprika kimagozva, kockára vágva
3 ek. napraforgó- vagy sáfrányolaj
3 ek. citromlé
1 ek. frissen vagdalt koriander
1 ek. vagdalt petrezselyem

Elkészítés

Bár ez a recept gombával készül, de ezen változtathat, ha apró paradicsomot, hagymákat, zöldpaprikát vagy édesköményt használ. Egy evőkanálnyi kókuszreszelékkel sűrítse be és egyben ízesítse a szószt. A kókuszreszelékben telített zsírsav van.

 
Fokhagymás padlizsán Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

 Hozzávalók

személyenként 1 padlizsán
2 tányér rozscsíra
1 gerezd fokhagyma

2 ek. olaj.
 

Elkészítés

A padlizsánt megsütjük és meghámozzuk, majd hosszában szétvágjuk. A rozscsírát megdaráljuk, és az így kapott szószt fokhagymával, sóval, olajjal ízesítjük. Ráöntjük a padlizsánra, és melegen tálaljuk.
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1 / 3 oldal

Napi figyelmeztetés

Istentagadók

Óvakodj az Istentagadó emberektől. Aki az igazságot tagadja, hogy mondhatna néked bármit is, ami igaz. Egy hívő ember a nem tudását Istentől vett hittel pótólja, így kétely nélkülivé válik. Egy hitetlen a nem tudását feltételezésekkel és általánosításokkal pótolja, sokan attól sem riadnak vissza, hogy hazudjanak saját "igazuk" bizonyítására.

Téves mondások

Én próbálom, de...

"Én próbálom, de..." - Ha csak próbálod, azt jelenti, hogy kettőségben teszed. Ne félj, dönts végre! Tedd, akkor viszont add bele a lelkedet, vagy ne tedd, akkor pedig keress más utat. Hit nélkül tenni valamit olyan, mintha olyan biciklivel mennél, aminek nincsen pedálja.