|
A gyógyító Navara rizs |
|
|
Írta: Horváth-Kovács Diána
|
Az Ayurvédikus terápiáknál nem csak a különböző olajoknak, fűszereknek, gyógynövényeknek van fontos szerepük, hanem egy olyan rizsfajtának is, mely az indiai Kerala államból származik, neve pedig: Navara rizs. A Navara rizs éppúgy fémjelzi India kincseit, mint ahogy teszi a Darjeeling-i tea vagy a Basmati rizs. A Navara rizs már több, mint 2500 éve jelen van az Ayurvédikus gyógyításban.
|
Bővebben...
|
|
Ghí |
|
|
Írta: Horváth-Kovács Diána
|
Az Ayurvédikus táplálkozásban és egészségmegőrzésben előszeretettel használt ghí (ghee) India szerte elfogadott és használt anyag. A szó szanszkrit eredetű, jelentése pedig nem más, mint „tisztított vaj”. Nem csak India ad otthont használatának, hanem előszeretettel használják a környező országokban is, Banglades és Pakisztán területén is. Mit érdemes tudnunk a ghí-ről és hogyan készíthetünk mi is otthon ghí-t?
|
Bővebben...
|
Szantálfa |
|
|
Írta: Horváth-Kovács Diána
|
A szantálfa az ayurvédikus terápiák egyik nélkülözhetetlen kiegészítője. Antibakteriális hatásának köszönhetően előszeretettel használják az ayurvédikus szépségápolásban is. Varázslatos illata az egyik legerősebb növényi illat ezen a Földön, így gyakran találkozunk vele illatosító szerek, füstölők összetevőjeként is. |
Bővebben...
|
|
Aloe vera, a hosszú élet titka |
|
|
Írta: Horváth-Kovács Diána
|
A „néma gyógyító”, a „hosszú élet titka”, „csodanövény”, csak néhány név az Aloe Vera gyógyító hatását kifejező elnevezések közül. Számos korai kultúrában volt igen kedvelt gyógynövény, többek között előszeretettel használták az egyiptomiak, a görögök, a marokkóiak, az indiaiak és a kínaiak is nem csak a gyógyításban betöltött szerepe, de kozmetikai célok miatt is.
|
Bővebben...
|
A serkentő mustármag olaj |
|
|
Írta: Horváth-Kovács Diána
|
A magyar konyha egyik hiányzó olaja, azonban Indiában, több államban is előszeretettel használják fel ételek készítéséhez. A mustármag olaj az ayurvéda egyik legfontosabb alapanyaga. Az összes olaj közül talán a mustármagból készült olaj az, amely a leginkább felcsigázza szaglásunkat. Mit lehet róla tudni? |
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>
|
3 / 4 oldal |