|
|
Fókuszban a Jázminvirág |
|
|
Írta: Horváth-Kovács Diána
|
Ha a jázminra gondolunk, eszünkbe jut bódító illata és intenzív aromája. Nálunk elsősorban teaként ismert, de az ayurvédikus felhasználása által még számos jó hatása ismert.
|
Bővebben...
|
A gyömbér ayurvédikus felhasználása |
|
|
Írta: Horváth-Kovács Diána
|
A gyömbért, latin nevén Zingiber officinale, mindenható orvosságnak nevezik széleskörű alkalmazhatósága miatt. Bár leginkább emésztésserkentő hatásáról ismert, az Ayurvédában mind a három dosha egyensúlyozója.
|
Bővebben...
|
|
A fahéj ayurvédikus felhasználása |
|
|
Írta: Horváth-Kovács Diána
|
A fahéjat a fahéjfa ágainak kérgéből nyerik, mely ágainak kérgét lehúzva és porhanyítva nyerik fűszer formáját. A fahéj Kínából és Ceylonról származik, s ahogy minden fűszernövénynek, úgy neki is van ayurvédikus felhasználási módja. Lássuk, hogyan illeszthető be az ayurvédikus szemléletbe!
|
Bővebben...
|
Trikatu |
|
|
Írta: Horváth-Kovács Diána
|
A Trikatu egy szanszkrit eredetű szó, jelentése: „három fűszer”. Nevéből is kitűnik, hogy egy 3 növényből álló fűszeregyvelegről van szó. A 3 fűszer nem más, mint a fekete bors (Piper nigrum), az indiai hosszú bors (Piper longum) és a gyömbér rizómája (Zingiber officinalis).
|
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>
|
1 / 4 oldal |