Jelenleg a csevegőben tartózkodik:

Nincs senki online

Ayurvéda képekben

Google Fordító

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Napi bölcsesség

Végtelen

Megismerni a végtelent az emberi aggyal nem lehetséges, de megélni azt, arra minden ember képes. Amikor elmúlik a kettőség kitágul a tér és megáll az idő.

Napi dilemma

A szabadság dilemmája

Minden nap eldöntheted, hogy ragaszkodsz-e annyira a szabadsághoz, hogy éppen annak rabja leszel, vagy részt veszel az életben, és azt megéled szabadon.

Kapcsolatok


Egységben az erő! Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

Szentlélek: egységben az erőEnnek a cikknek a témáját egy reggeli rádióműsor adta. A műsorvezetők arra keresték a választ, hogy melyik a helyesebb gazdálkodási forma a család számára: a közös kassza, vagy a külön gazdálkodás. Hát a felhívásra a legkülönfélébb történetek érkeztek. Volt aki elmesélte, hogy ha a párja nem tudja kifizetni a nyaralást, akkor ő elmegy egyedül, volt aki arról számolt be, nem is imerik egymás vagyoni helyzetét.

Bővebben...
 
Gondolatok az erkölcsről Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

erkölcs és törvényAmikor az erkölcs fogalma szóba kerül, legtöbbször társadalmi érintkezés alapnormáit értik alatta. Ez nem volt mindig így. A védák és más szentkönyvek az erkölcs fogalmát sokkal szélesebben értelmezik, így a helyes együttélés fogalmát nem szabályokra, hanem isteni értékekre helyezik. Az erkölcs így nem csak a bűn tiltását jelentik (pl.: ne lopj), hanem lelki élet tisztaságára vonatkozó tanításokat is.

Bővebben...
 
Felebarátság Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

FelebarátságVan egy igen fontos szó ezen a világon. Ebben az egy szóban benne van az Isten és az  ördög is egy személyben, a szó pedig nem más, mint a barátság. Az emberek kisgyermekkoruktól fogva társas életet élnek, így az ő fogalmukkal élve barátságok szövődnek, halnak el, vagy kötődnek és úgy látszik vannak olyan baráti kapcsolatok, amelyek kiállják az idő próbáját és hosszú ideig megmaradnak. Mi is az a barátság, illetve mit kell tudni róla?

Bővebben...
 
Férfi és nő aspektusok Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

Férfi és női aspektusokAndrea82 fórumbeli kérésére a férfi és női aspektusokról írok bővebben. A "férfi és a misztériuma" című cikkben már említettem néhány aspektust a férfiról és a nőről. Ebben a cikkben inkább arról fogok beszélni, hogy miért alakulnak ki torzulások, hova vezethetnek ezek, illetve hogyan lehet őket feloldani. Természetesen egy ilyen írásban nem tudok teljes képet adni ennek a problémakörnek minden aspektusáról, így inkább modell szinten elemzem a problémakört.

Bővebben...
 
Közösségek és társadalmak Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

Közösségek és társadalmakAz ember, éppúgy mint sok állatfaj, közösségekben él, falvakba, városokba tömörülve hozza létre a társadalmat. A kolóniákhoz hasonló csoportosulások célja az állatvilágban az egyedek képességeinek a lehető legjobb kihasználása, illetve a védelem a külső veszélyekkel szemben. Az ember messze tévedt már ezektől a céloktól, a közösségeknek, a társadalomnak a hamis illúzióját fenntartva egyes embercsoportok egyéni céljait szolgálja már csak a társadalom.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

5 / 7 oldal

Napi figyelmeztetés

A megfelelési kényszer

Torzult tudatú világban élünk. Ha az ember tisztaszándékkal tesz dolgokat, a világ akkor is rosszat sejt mögötte. Ne hagyd, hogy előhozza belőled az el nem fogadástól való félelem démonát, mert az igaz cselekvés előrébb való Istenben, mint a bűnös világ elvárásának való megfelelés.

Téves mondások

Én olyan bűnös vagyok!

"Én olyan bűnös vagyok!" - Ha ez a mondat tiszta szívből jön, már meg is tisztultál, mert lehullt az illúzió! Nincs más dolgod, mint elhagyni korábbi gyengeségeidet.