Jelenleg a csevegőben tartózkodik:

Nincs senki online

Ayurvéda képekben

Google Fordító

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Napi bölcsesség

A kiválasztott

Az ember, aki szomjazza és kutatja az igazságot, és követi azt, amit igaznak hisz, akkor is benne van az Élet könyvében, ha megtévesztett.

Napi dilemma

A módszer dilemmája

Minden nap eldöntheted, hogy újabb és újabb spirituális módszert akarsz-e megismerni, amely mivel nélkülözi a teljes igazságot, gyakran cserben hagy, vagy igaz hitet akarsz szerezni, amely nem hagy cserben soha.

Kapcsolatok


Egységben az erő! Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

Szentlélek: egységben az erőEnnek a cikknek a témáját egy reggeli rádióműsor adta. A műsorvezetők arra keresték a választ, hogy melyik a helyesebb gazdálkodási forma a család számára: a közös kassza, vagy a külön gazdálkodás. Hát a felhívásra a legkülönfélébb történetek érkeztek. Volt aki elmesélte, hogy ha a párja nem tudja kifizetni a nyaralást, akkor ő elmegy egyedül, volt aki arról számolt be, nem is imerik egymás vagyoni helyzetét.

Bővebben...
 
Gondolatok az erkölcsről Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

erkölcs és törvényAmikor az erkölcs fogalma szóba kerül, legtöbbször társadalmi érintkezés alapnormáit értik alatta. Ez nem volt mindig így. A védák és más szentkönyvek az erkölcs fogalmát sokkal szélesebben értelmezik, így a helyes együttélés fogalmát nem szabályokra, hanem isteni értékekre helyezik. Az erkölcs így nem csak a bűn tiltását jelentik (pl.: ne lopj), hanem lelki élet tisztaságára vonatkozó tanításokat is.

Bővebben...
 
Felebarátság Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

FelebarátságVan egy igen fontos szó ezen a világon. Ebben az egy szóban benne van az Isten és az  ördög is egy személyben, a szó pedig nem más, mint a barátság. Az emberek kisgyermekkoruktól fogva társas életet élnek, így az ő fogalmukkal élve barátságok szövődnek, halnak el, vagy kötődnek és úgy látszik vannak olyan baráti kapcsolatok, amelyek kiállják az idő próbáját és hosszú ideig megmaradnak. Mi is az a barátság, illetve mit kell tudni róla?

Bővebben...
 
Férfi és nő aspektusok Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

Férfi és női aspektusokAndrea82 fórumbeli kérésére a férfi és női aspektusokról írok bővebben. A "férfi és a misztériuma" című cikkben már említettem néhány aspektust a férfiról és a nőről. Ebben a cikkben inkább arról fogok beszélni, hogy miért alakulnak ki torzulások, hova vezethetnek ezek, illetve hogyan lehet őket feloldani. Természetesen egy ilyen írásban nem tudok teljes képet adni ennek a problémakörnek minden aspektusáról, így inkább modell szinten elemzem a problémakört.

Bővebben...
 
Közösségek és társadalmak Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

Közösségek és társadalmakAz ember, éppúgy mint sok állatfaj, közösségekben él, falvakba, városokba tömörülve hozza létre a társadalmat. A kolóniákhoz hasonló csoportosulások célja az állatvilágban az egyedek képességeinek a lehető legjobb kihasználása, illetve a védelem a külső veszélyekkel szemben. Az ember messze tévedt már ezektől a céloktól, a közösségeknek, a társadalomnak a hamis illúzióját fenntartva egyes embercsoportok egyéni céljait szolgálja már csak a társadalom.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 Következő > Utolsó >>

5 / 7 oldal

Napi figyelmeztetés

Törvény és tanítás

Vigyázz! Nem akkor vagy Istenhívő, ha követed a törvényt, hanem akkor, ha teljes szívedből egyetértesz vele. Ha így teszel előbb-utóbb megérted, hogy nincs is törvény, csak tanítás. Ennek megértése kulcsfontosságú kérdés a lelki fejlődésed útján.

Téves mondások

Bízok benned, de...

"Bízom benned, de attól félek..." - Minden bizonnyal hazudsz! A bizalom a félelem hiánya és fordítva is így van. Valójában csak az az ember képes bízni, akinek teljes hite van Isteni származásában, a többiek ösztönös viselkedéseket mutatnak, amelyek hasonlítanak az állatokéhoz.