|
Rizsételek |
|
|
Írta: Horváth-Kovács Diána
|
A rizsből készített ételek ősidők óta az Ázsiai országok jellegzetes étele. Amíg Magyarországon köretként használjuk, ezekben az országokban a különböző ízletes elkészítési módoknak köszönhetően főételként tisztelik ezt a gabonafélét.
|
Bővebben...
|
|
Levesek |
|
|
Írta: Horváth-Kovács Diána
|
Az indiai leveseket - hasonlóan a magyar levesekhez- előételként fogyasztják. Indiában az éttermek igen ritkán szolgálnak fel leveseket, illetve elsősorban a Kinában honos erős-savanyú levesek, illetve zöldséglevesek népszerűek. Az otthonokban azonban igen népszerűek a leves ételek. |
Bővebben...
|
Masalák |
|
|
Írta: Horváth-Kovács Diána
|
A masala az ételek ízesítésére használt fűszerkeverékek. Alkalmasak húsételek, szószok ízesítésére, funkcióját tekintve hasonló, mint a nálunk is kapható Vegeta, de annál sokkal izgalmasabb ízösszetevőket tartalmaz. Változatossága természetesen csak fantázia kérdése, mi az Indiában használt legnépszerűbb masalákat adjuk közzé. |
Bővebben...
|
|
Kenyerek (Indiai) |
|
|
Írta: Horváth-Kovács Diána
|
Az Ayurvédikus kenyerek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, egészségességük abban rejlik, hogy élesztő és kovász nélkül készülnek, illetve nem tartalmaznak cukrot sem. A kovász nélküli kenyerek a Bibliában is központi szerepet töltenek be az étkezésekben. Ma már az Ayurvéda őshazájában, Indiában is számos élesztős kenyeret készítenek, azonban a vidéki életben máig a kovász nélküli kenyereket találhatók meg. |
Bővebben...
|
|
|
|
|