Jelenleg a csevegőben tartózkodik:

Nincs senki online

Ayurvéda képekben

Google Fordító

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Napi bölcsesség

Az út

Az Isten felé való minden igaz törekvés végsősoron elvezet Istenhez. Tartozzál bármelyik valláshoz, legyél hívő, vagy tudós, ha buzgón keresed az igazságot, minden bizonyára meg is találod. A hívő ember őszinte odaadással, a tudós ember racionálisan, de végül megtalálja az Istent.

Napi dilemma

A hazugság dilemmája

Minden nap eldöntheted, hogy hazudsz-e másoknak és önmagadnak, s a végén úgy belekeveredsz az illúzióba, hogy még te sem tudod, ki vagy valójában, vagy egyszer, ha fájdalmasan is-, de megvallod hazugságaid és felszabadulsz.

Ayurvédikus táplálkozás


A fanyar íz Nyomtat Email
Írta: Horváth-Kovács Diána   
Elérkeztünk az ízekről szóló sorozat utolsó fejezetéhez, mely a fanyar ízt mutatja be. A fanyar íz az levegő és a föld jellegzetességeit hordozza, természeténél fogva pedig hűsítő hatású íz. A doshákra gyakorolt hatását tekintve a fanyar íz a Vata doshát növeli, a Pitta és a Kapha doshát pedig egyensúlyozza. Többletfogyasztása pedig a Vata dosha eluralkodásását eredményezi. 
Bővebben...
 
A keserű íz Nyomtat Email
Írta: Horváth-Kovács Diána   

A keserű ízA keserű íz a két legkönnyebb elem, az éter és a levegő elem aspektusainak dominanciáját hordozza magában. Az éter és a levegő, azaz a Vata dosha megnyilvánulása a keserű ízben a hűsítő, szárító, és a könnyűség érzetét hozza magával.

Bővebben...
 
A csípős íz Nyomtat Email
Írta: Horváth-Kovács Diána   

A csípős ízA csípős íz használata az ázsiai konyhák művészetében egyedülállóan hangsúlyos. Legyen szó bármilyen ételről, biztosak lehetünk benne, hogy csípős ízű fűszerekkel, zöldségekkel is ízesítik. Fogyasztására mégis érdemes odafigyelni, mert alkotóelemei folytán, melyek a tűz és a levegő, lobbanékonnyá és könnyen irritálttá tehetnek minket.

Bővebben...
 
A sós íz Nyomtat Email
Írta: Horváth-Kovács Diána   

A sós ízAz Ayurvéda által megkülönböztetett ízek közül a sós íz bemutatása következik. A magyar konyha előszeretettel alkalmazza az erős fűszerezés mellett az ételek sóval való ízesítését. Az ételek erős sózása a Pitta doshát növeli, mely emésztőrendszeri betegségeket okozhat.

Bővebben...
 
A savanyú íz Nyomtat Email
Írta: Horváth-Kovács Diána   

A savanyú ízAz édes íz ismertetését a savanyú íz hatásainak, ayurvédikus használatának és előnyeinek bemutatása követi a sorban. Savanyú íze elsősorban a gyümölcsöknek van. A savanyú ízű gyümölcsök fogyasztása során jellegzetesen megnövekszik a nyáltermelésünk, és a savanyú ízű táplálékainkra is jellemző a lédússág.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

2 / 6 oldal

Napi figyelmeztetés

Hazugság

Vigyázz! Az igazságnak a teremtménye is igazság. Amikor pedig tetteiddel bebizonyítod magadnak, hogy hazug vagy, még akkor is közel van a halálod, ha nem tudtad azt, hogy hazudsz.. Jobb gyengének, szegénynek, vaknak és sántának lenni, mint erősnek, gazdagnak, látónak és ügyes járásúnak mutatkozni, ha nem vagy az. Ez az örök élet egyik záloga! 

Téves mondások

Feleségem, férjem, gyermekem

"Te az én feleségem vagy...", "Te az én férjem vagy...", Te az én gyermekem vagy..." - Tévedsz, mert minden létező élőlény és objektum ezen a világon Istené. Te csak azért kaptad őket, hogy felimerd általuk a lét lényegét. Ha ezt felimered, boldog lehetsz és szabad.