Jelenleg a csevegőben tartózkodik:

Nincs senki online

Ayurvéda képekben

Google Fordító

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Napi bölcsesség

Igaz szó

A te szavad pedig legyen egyértelmű "igen", vagy legyen egyértelmű "nem". Ha válaszoddal bizonytalanságot hagysz magad után, az ördög cselekedett általad, annál helyesebb, ha beismered, hogy nem tudod. Azonban, ha igent, vagy nemet mondtál gondoskodj róla, hogy szavaid hazugsággá ne váljanak.

Napi dilemma

A kötés dilemmája

Minden nap létrehozhatsz egy új felesleges kötést az életedben, kötődhetsz elvekhez, tárgyakhoz, vagy emberekhez, hogy hamis biztonságérzetet kapj, vagy csak az igazsághoz ragaszkodsz, és a hited elpusztíthatatlanná tesz.

Ayurvédikus táplálkozás


A fanyar íz Nyomtat Email
Írta: Horváth-Kovács Diána   
Elérkeztünk az ízekről szóló sorozat utolsó fejezetéhez, mely a fanyar ízt mutatja be. A fanyar íz az levegő és a föld jellegzetességeit hordozza, természeténél fogva pedig hűsítő hatású íz. A doshákra gyakorolt hatását tekintve a fanyar íz a Vata doshát növeli, a Pitta és a Kapha doshát pedig egyensúlyozza. Többletfogyasztása pedig a Vata dosha eluralkodásását eredményezi. 
Bővebben...
 
A keserű íz Nyomtat Email
Írta: Horváth-Kovács Diána   

A keserű ízA keserű íz a két legkönnyebb elem, az éter és a levegő elem aspektusainak dominanciáját hordozza magában. Az éter és a levegő, azaz a Vata dosha megnyilvánulása a keserű ízben a hűsítő, szárító, és a könnyűség érzetét hozza magával.

Bővebben...
 
A csípős íz Nyomtat Email
Írta: Horváth-Kovács Diána   

A csípős ízA csípős íz használata az ázsiai konyhák művészetében egyedülállóan hangsúlyos. Legyen szó bármilyen ételről, biztosak lehetünk benne, hogy csípős ízű fűszerekkel, zöldségekkel is ízesítik. Fogyasztására mégis érdemes odafigyelni, mert alkotóelemei folytán, melyek a tűz és a levegő, lobbanékonnyá és könnyen irritálttá tehetnek minket.

Bővebben...
 
A sós íz Nyomtat Email
Írta: Horváth-Kovács Diána   

A sós ízAz Ayurvéda által megkülönböztetett ízek közül a sós íz bemutatása következik. A magyar konyha előszeretettel alkalmazza az erős fűszerezés mellett az ételek sóval való ízesítését. Az ételek erős sózása a Pitta doshát növeli, mely emésztőrendszeri betegségeket okozhat.

Bővebben...
 
A savanyú íz Nyomtat Email
Írta: Horváth-Kovács Diána   

A savanyú ízAz édes íz ismertetését a savanyú íz hatásainak, ayurvédikus használatának és előnyeinek bemutatása követi a sorban. Savanyú íze elsősorban a gyümölcsöknek van. A savanyú ízű gyümölcsök fogyasztása során jellegzetesen megnövekszik a nyáltermelésünk, és a savanyú ízű táplálékainkra is jellemző a lédússág.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

2 / 6 oldal

Napi figyelmeztetés

Igaz kívánság

Ha valaki sok boldogságot kíván neked, tudd, hogy valójában nem kívánt semmit. Boldogság csak egy van, az pedig Istenben felszabadulva, kettőség nélkül. Ha a kívánságodat komolyan gondolod, akkor imádkozz Istenhez, hogy a felebarátod valóban boldog legyen. Ez az igaz kívánság és az igaz szeretet titka!

Téves mondások

Hiszek, de

"Hiszek, de olyan nehéz..." - Nem hiszel! Pontosabban abban hiszel, hogy nehéz! A hit is egy feltételnélküli aspektus! Amíg kételkedsz ügyeid valóban nehezen mennek előre. Azonban, ha a szívedből száműzöd a kételyt, a csodák viszik végbe azt, amiben hiszel.