Névnap

Ma 2024. február 25., vasárnap, Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.

Küldjön képeslapot az ayurvedika.hu-ról!

Ne feledd! A nevedet nem te választottad, de megdicsőíteni csak te tudod!

Szavazzon

Kérlek, segíts szavazatoddal! Milyennek tartod az ayurvedika.hu-t?
 

Ayurvedika a Facebook-on
Jelenleg a csevegőben tartózkodik:

Nincs senki online

Ayurvéda képekben

Napi vicc

A falu nyugdíjba vonuló lelkésze helyett egy fiatal érkezik a templomba. Az idősebb türelmesen elmagyaráz mindent, a fiatal pedig bólogat. Egy hét múlva az öreg pap lopva beül a gyóntatófülkébe, ahol a fiatal éppen gyóntat. Mikor végez, az idős pap félrevonja kezdő társát:
- Fiam, a gyóntatással kapcsolatban szeretnék neked pár dolgot mutatni. Próbáld utánam mondani:
- Ezennel feloldozlak bűneid alól, ámen.
A fiatal csodálkozva utána mondja.
- Látod fiam mennyivel komolyabbnak tűnik ez, mint ha a térdedet csapkodod, nevetgélsz, és azt mondod: "Nem mondod komolyan! Tényleg? És aztán mit csináltál vele?".

Google Fordító

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Napi bölcsesség

Az igazság forrása

A szemed azt látja, amit látni akar, a füled azt hallja, amit hallani akar. A megérzésed és értelmed megcsal, mert hamis tudásod van. Az egyetlen, aki igazat mond neked világról az a benned lévő lélek. A lélek azonban kicsi, szabadszemmel nem látható, a lélek halk, jól nem hallható, a lélek nem racionális. Csak úgy tudod felfogni az létezését, ha nem gondolkodsz, ha kicsivé válsz és elcsendesedsz.

Napi dilemma

A szabálydilemma

Minden nap alkothatsz egy új szabályt, amellyel védheted magad a fájdalmaidtól, vagy megismered a legfelsőbb törvényt, és fájdalomtól mentesen élhetsz.

Zártkörű cikkek Nyomtat Email
Írta: Ayurvéda portál   

Kedves ayurvedika.hu látógatók!

A következő héttől kezdve megjelentetünk az eddigieknél sokkal mélyebb tartalmú cikkeket, amelyek információtartalma igazán kulcsfontosságú az élet megértéséhez. Néhány érdekesnek tűnő cikken kívül (pl.: jóslatok, tanmesék) eddig is olyan gondolatok "hangzottak el", amelyek nem más tollából születtek, erre az ayurvéda portál szerkesztősége a jövőben is törekedni fog. Egyes cikkek tartalma a jövőben olyan információkat és olyan mély tudást tartalmaz, amelyet csak olyan embereknek szeretnék megosztani, akiket a valódi tudásvágy vezérel.  

Ennek érdekében az alábbi döntéseket hoztam:

  • Az ayurvedika.hu-n továbbra is közzéteszünk az eddigiekhez hasonló írásokat, 
  • Egyes választott tagoknak közzéteszünk zártkörű (nem nyilvános) írásokat is, amelyeket fentebb említettem.
  • A zártkörű írásokhoz kezdetben ayurvedika (Horváth-Kovács Diána) és jó magam adunk jogosultságokat.
  • Az első jogosultságokat a fórumon és csevegőben végzett aktivitás alapján osztjuk ki. A kiválasztás módszerének titka nem a részvétel sűrűségben, inkább minőségében rejlik. A kiválasztási folyamatban semmilyen módon nem szerepel az, hogy ki-kinek ismerőse, rokona, stb.
  • Azok a tagok, akik jogosultságot kaptak a zártkörű cikkekhez, a későbbiekben bizalmat kapnak ahhoz is, hogy azokhoz más embereknek ő maguk adjanak jogosultságot, így a zárt szekció előbb-útóbb meghívásos alapon fog működni.

Szeretném, ha megértené mindenki, hogy a fenti akcióval az a célom, hogy itt az ayurvedika.hu-n kialakuljon (akár a semmiből is) egy olyan szellemiség, ami más, mint amit a világban tapasztaltok. Az is szeretném, ha megértenétek, hogy mindez értetek és nem értem van, ugyanis én a közeljövőben abbahagyom az írást, majd utána kis idővel az ayurvedika.hu-t is elhagyom, mert nem célom ez weblap sem. Addig sem várok senkitől semmit. Nem akarok pénzt keresni rajtatok, nem szeretném ha a nevemet Istenítenétek, egyszerűen meg akarom adni az esély, hogy legyen ezen a földön másként gondolkodó emberek közössége is. Szeretnék egy kavicsot dobni a tó vízére, amely a csobbanás után nagy távolságra hullámzik tovább körgyűrűben.

Soha nem volt célom a tömeg sem, magasztosabbnak tartom a sokaságnál a minőséget. Ha pusztán három ember az, akit felráztak a cikkek mondanivalói, akkoz azért a három emberért érdemes volt... Tudom, hogy többen lesznek, mert az emberekből nem veszett ki az igazság. Bár ezidáig nem kaptak alternatívát, így meg kellett elégedniük azzal, hogy ezoterikus próféták tanították őket...

 

Napi figyelmeztetés

Láthatatlan kettőség

Ha a szeretet nevében jönnek eléd mindenféle Isteni képességgel és felvilágosult nézetekkel, és elvonják figyelmedet az eredeti igazságról, akkor megtévesztett lettél. A láthatatlan kettőség, amelyet eltakar a látszólagos fényesség megöli és pokolra küldi a lelkedet. Aki Isten akaratát és törvényét néhány jóérzésért, igaznak tűnő tanításért hazuggá teszi, az nem csak az igazságot, de a szeretetet is megsérti. Óvakodjatok tehát azoktól, akik a tudatodat formálják, de "elfelejtenek" emlékeztetni a kötelességedről.

Téves mondások

Bízok benned, de...

"Bízom benned, de attól félek..." - Minden bizonnyal hazudsz! A bizalom a félelem hiánya és fordítva is így van. Valójában csak az az ember képes bízni, akinek teljes hite van Isteni származásában, a többiek ösztönös viselkedéseket mutatnak, amelyek hasonlítanak az állatokéhoz.