Jelenleg a csevegőben tartózkodik:

Nincs senki online

Ayurveda in pictures

ayurveda_ke...
Image Detail

Google Translate

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Daily wisdom

There are no translations available.

Ha elfogadjátok igaznak, hogy minden Egy, nincs semmi a világon, amely bizonyítható ne lenne, így a dogmatikusság is illúzió lesz. Az egyetlen igazságot, pedig, amit ember megérthet, már bebizonyották olyan lelkek, akikre vallást alapoztatok, sőt bebizonyította a tudomány is. Éld át a valóságot!

Napi dilemma

The dilemma of the responsibility
You may hide every day what you have done and the inner suffering leads through your whole life, or you acknowledge it who you are and your suffering decreases onto the time of the redemption.
Vegetáriánus receptek


Túrótorta Print E-mail
Written by Ayurvéda portál   
There are no translations available.

Hozzávalók

25 dkg teljes őrlésű búzaliszt (finom)
1 kk szódabikarbóna
fél tasak sütőpor
só (elhagyhatjuk)
fél citrom reszelt héja
1,5 dl víz
1 dl hidegen sajtolt kukoricacsíra olaj (napraforgóval is finom)
2 ek. méz  

 

Read more...
 
Szójapástétom Print E-mail
Written by Ayurvéda portál   
There are no translations available.

Hozzávalók

1 csésze főtt szójabab
1/2 teáskanál só
1/4 csésze felkockázott hagyma
1 csokor zellerzöldje
1/2 teáskanál bazsalikom
1/2 teáskanál oregano
1/8 teáskanál fokhagyma granulátum
4 evőkanál paradicsomsűrítmény

Read more...
 
Almás sárgarépa-saláta Print E-mail
Written by Ayurvéda portál   
There are no translations available.

Hozzávalók

60 dkg sárgarépa
2 nagy alma
5 dkg dióbél
1,5 dl joghurt
2 evőkanál citromlé
2 teáskanál almalésűritmény (almalé)  

Elkészítés

A sárgarépát megtisztítjuk, lemossuk, és durva reszelőn lereszeljük. Az almát negyedekbe vágjuk, meghámozzuk, magházától megszabadítjuk és durvára reszeljük. A dióbelet durvára vágjuk (két fél diószemet félreteszünk a díszítéshez). A joghurtot elvegyítjük a citromlével, az almalével és a sóval, majd a vágott diót hozzáadva, ráöntjük az összekevert zöldségekre. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt feldíszítjük a félretett dióval.
 
Gombakebab Satay-mártással (kebab=saslik) Print E-mail
Written by Ayurvéda portál   
There are no translations available.

Hozzávalók

40 dkg gombafej tisztára mosva
20 dkg cukkini, 2,5 cm hosszúra szeletelve
10 dkg zsenge csöves kukorica
1 db pirospaprika kimagozva, kockára vágva
3 ek. napraforgó- vagy sáfrányolaj
3 ek. citromlé
1 ek. frissen vagdalt koriander
1 ek. vagdalt petrezselyem

Elkészítés

Bár ez a recept gombával készül, de ezen változtathat, ha apró paradicsomot, hagymákat, zöldpaprikát vagy édesköményt használ. Egy evőkanálnyi kókuszreszelékkel sűrítse be és egyben ízesítse a szószt. A kókuszreszelékben telített zsírsav van.

 
Fokhagymás padlizsán Print E-mail
Written by Ayurvéda portál   
There are no translations available.

 Hozzávalók

személyenként 1 padlizsán
2 tányér rozscsíra
1 gerezd fokhagyma

2 ek. olaj.
 

Elkészítés

A padlizsánt megsütjük és meghámozzuk, majd hosszában szétvágjuk. A rozscsírát megdaráljuk, és az így kapott szószt fokhagymával, sóval, olajjal ízesítjük. Ráöntjük a padlizsánra, és melegen tálaljuk.
 
<< Start < Prev 1 2 3 Next > End >>

Page 1 of 3

Daily caution

There are no translations available.

Ne vesd malacok elé az igazgyöngyöket. Vitatkozhatsz, ha nem értesz velem egyet, abból legfeljebb mindketten tanulunk. Odébbállhatsz ha nincs módod vitatkozni. Azonban soha ne tagadd azt, amit mondok, mielött meg nem értenéd annak tartalmát, hisz, ha igazat beszélek, nyomorultabb vagy minden embernél, mert szembeszálltál Isten igéjével. Ez akkor is így van, ha előtte megloptalak, vagy korábban hazudtam neked.

Téves mondások

Magamat adom
There are no translations available.

"Én magamat adom" - egészen biztos lehetsz benne, hogy hazudsz! Azt sem tudod, ki az az "Én", hogy adhatnád addig magadat! Amikor pedig meg tudod, hogy ki vagy, nem lesz fontos az, hogy magadat adod, mert nem leszel képes mást adni!