logo
  • Az ayurvedika.hu fóruma
  • Pontos idő: 2022.01.21. 02:52
ayurvedika.hu

H1n1

H1n1

HozzászólásSzerző: Cövi » 2009.11.14. 15:33

Sziasztok!

Érdekelne ayurvédikus szemlélettel a H1N1 vírus. Érdemes-e beoltatnunk magunkat? Hogy lehet ayurvédikus módszerekkel védekezni ellene?
Cövi
Az elgondolkodó
Az elgondolkodó
 
Hozzászólások: 29
Csatlakozott: 2009.11.06. 16:25

Válasz: H1n1

HozzászólásSzerző: Sadmin » 2009.11.15. 10:17

Szia Cövi!

Addig, amig az ayurvédika válaszol neked néhány mondatot én is írok.
A vírusok, mint külsõ fenyegetettség mindig is léteztek és létezni fognak. Lelki okot nem a vírus terjedésében, hanem a szervezet vírus elleni védelmi mechanizmusában kell keresni.

Azok az emberek a legveszélyeztetettebbek, akikben erõsen jelen van a tamasz sötét ereje mivel az lelassítja a szervezet természetes védelmi reakcióit is, és a vírusnak van ideje behatolni és kárt okozni a szervezetben.Éppen ezért a betegekre, a kövérekre és testileg-lelkileg kimerült emberekre a legveszélyesebb a vírus.

Az oltást neked kell eldöntened. Aki nem tud hinni abban, hogy oltás nélkül is képes átvészelni a járványt, jobb ha beoltatja magát, mintha nem. Én két hete jöttem meg Mexikóból és nem oltattam magam, de szent hitem van, hogy nem árthat nekem a vírus. Amikor Indiában voltam, olyan helyeken jártam, ahol a helyiek is malária tablettát szedtek megelõzésre, én be sem oltattam magam, de nem hiszem, hogy árthat az sem.

Az oltószerrel kapcsolatban sok téves információ kering. Megnyugtathatlak, hogy nincs benne mikrocsip, mint ahogy néhány buta ember terjeszti, ugyanakkor elhalt vírustörzs az igen. A szervezet produkálhatja a fertõzés tüneteit (magas láz, fejfájás, stb.), de ha ilyenre így reagál a szervezet, képzeld el, hogyan reagálna a valódi vírusra.
Az oltás mindenképpen kisebb kockázatot jelent, mint a nem oltás annál, aki természetesen nem képes védekezni ellene.
folyt köv.
Sadmin
A tanítvány
A tanítvány
 
Hozzászólások: 133
Csatlakozott: 2008.07.18. 17:46

Válasz: H1n1

HozzászólásSzerző: Sadmin » 2009.11.15. 10:28

A vírus ellen védekezni a legizgalmas dolog a tudomány mai állása szerint. Az ayurvéda azért ennél többet segít.

A vírus szövõdményei bakteriális jellegû megbetegedések (agyhártya gyulladás, tüdõgyulladás, stb.).

A tüdõvel kapcsolatos szövõdmények az el nem fogadástól való félelemmel élõ emberek esetében nagyobb valószínû, hiszen náluk a tüdõ energetikai-, anyagcsere-, és sejt szintû kommunikációs folyamatai korlátolva vannak épp a félelem által.

Az agyhártya gyulladás oka a felelõsségtõl, vagy a szabadságtól (változatosságtól, újszerûségtõl) való félelmek. Itt is hasonló a dolog, a félelmek miatt korlátolt és legyengített agyhártya sérülékeny a bakttériumokkal szemben, ráadásul a H1N1 ezt a védekezõ mechanizmust tovább gyengíti.
Sadmin
A tanítvány
A tanítvány
 
Hozzászólások: 133
Csatlakozott: 2008.07.18. 17:46

Válasz: H1n1

HozzászólásSzerző: Sadmin » 2009.11.15. 10:41

A magas láz a fájdalomtól (kritika, sértettség, stb.) félelemmel élõk körében veszélyes. A fenti félelmek feloldásával jelentõsen csökkenthetõ a H1N1 szövõdményeinek kockázata.

Védekezni többféle képpen lehet.
A csípõs ételek, gyógynövények, fûszernövények többsége antivirális és antibakteriális hatással bír. Ugyanakkor a csípõs ételek gyorsítják az anyagcserét, amely szintén nagyon hasznos vírusfertõzés esetén, mivel lerövidíti a fertõzéses állapot idejét. Ugyanakkor a csipõs ételek fogyasztása mellett is fontos a változatos táplálkozás.

Életmód szempontjából a járvány alatt jó, ha megfelelõen energetizáljuk testünket, szervezetünket. Különösen fontos a megfelelõ mennyiségû levegõ, amelyet rendszeres mozgással, légzõgyakorlatokkal vehetünk magunkhoz. A járvány alatt jó, ha nem hagyod kimerülni a szervezetedet. A túlzott munka, a kialvatlanság nehezíti a védekezést a vírus ellen.

A doshák tanát meghagyom ayurvédikának:) Ha van kérdésed, szívesen válaszolok még.
Sadmin
A tanítvány
A tanítvány
 
Hozzászólások: 133
Csatlakozott: 2008.07.18. 17:46


Vissza: Betegségek, gyógyítás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron
 

Ki van itt

Jelenleg 1 felhasználó van jelen: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég. (Az elmúlt 5 percben aktív felhasználók alapján.)
A legtöbb felhasználó (44 fő) 2014.09.12. 23:36-kor tartózkodott itt.

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég