Jelenleg a csevegőben tartózkodik:

Nincs senki online

Ayurvéda képekben

Google Fordító

English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Napi bölcsesség

Hit és alázat

Ha hittel, de alázattal cselekszel helytelenül, megtévesztett vagy, van ígéreted a megigazulásra. Ha tudod, mi a helyes, mégis másként cselekszel, akkor ostoba vagy, bár sorsod a saját kezedben van, önmagad ítélete alatt állsz. Helytelen hittel, büszkén és alázat nélkül, Isten országában akkor is senki vagy, ha többnek gondolod magad.

Napi dilemma

A teremtés dilemmája

Minden nap eldöntheted, hogy aggódással tekintesz-e a jövőre, s ezzel lassan, de biztosan megteremted azt, amitől félsz, vagy reménnyel és bizakodással várod azt, amire szükséged van.

Keresés
Keressen csak:

Keresendő kulcszó csípős

Összesen 50 találat.

1 / 3 oldal
1. Melegítő tea őszre-télre
(Ayurvédikus életmód/ayurvédikus receptek)
... lehetnek a teafogyasztásnak a lassúbb anyagcseréjére. Melegítő, csípős, fűszeres teazamatok Faháj, kardamom, szegfűszeg, gyömbér, narancshéj – a legfontosabb melegítő hatású fűszerek. A fahéj ...
2. A mentáról ayurvédikusan
(Ayurvéda általában/Ayurvédában használt anyagok)
... csípős érzésének csökkentője.  Emiatt jó célt szolgál minden fajta Pitta túlműködés esetén, akár kívülről, akár belülről alkalmazva. A száj ápolásában elsősorban jó illata és fogfehérítő hatása ...
3. Hűtsd le magad Ayurvédával!
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
...  Kerüld az alkoholtartalmú italokat, a kávét, az erősen fűszerezett és csípős ízű teákat (pl. fahéj, gyömbér, bors, szegfűszeg)   Fontos a folyamatos folyadékpótlás, mindig vigyünk magunkkal ...
4. Fűszerek ayurvédikus csoportosítása
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... savanyú (föld+tűz), csípős (levegő+tűz), keserű (levegő+éter), fanyar (levegő+föld) támogatja fizikai testünk egészségét. Egy egészséges ember lehetőleg valamennyi ízt fogyassza maximum 3 nap alatt, mert ...
5. Teázz testalkatod szerint
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... a csípős érzés jelenik meg, melyeket leginkább hűsítő és olajozó hatású füvekkel tudsz egyensúlyozni, például:   ~        orvosi ziliz, szeder, édeskömény, hibiszkusz, ...
6. A fahéj ayurvédikus felhasználása
(Ayurvéda általában/Ayurvédában használt anyagok)
... ayurvédikus felhasználási módja. Lássuk, hogyan illeszthető be az ayurvédikus szemléletbe!   A fahéj az ayurvéda által megnevezett hat fajta alapíz közül a csípős ízű tápanyagaink közé tartozik. ...
7. Életmód Vata-Kapha testalkatúaknak
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... és kisebb mértékben a Kapha-Vata embernél a Vata doshát, a Vata-Kapha embernél a Kapha doshát kell növelni.   Tűz elemet erősítő táplálékunk a csípős, a sós és a savanyú ízek. Vata doshát növelik ...
8. Vipaka, az emésztés utáni íz
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... 6 alapízt különböztet meg (édes, sós, csípős, savanyú, keserű, fanyar), melyet az étkezések során a szájüregben azonnal felismerünk. A vipaka az az íz, amely az emésztést követően létrejön. A vipaka, vagyis ...
9. Napi egészségmegőrző rítusok
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... meg, mert így elkerülhetjük a végbél környékének napközbeni irritációját.   A fogápolás során az Ayurvéda javasolja fanyar, csípős és keserű ízű gyökerek vagy ágacskák rágcsálását. Ugyanis ezek ...
10. Életmód Kapha-Pitta testalkatúaknak
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... ciszták. A Pitta doshát a tűz elem alkotja, mely tulajdonságainál fogva a melegséget, a forróságot, a csípős érzést, a könnyedséget, az érzékenységet kölcsönzi az embernek. Ha a Pitta dosha erősebb, ...
11. Életmód Vata-Pitta típusúaknak
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... Ilyen tápanyagok pl. a burgonya, rizs, húsfélék, gabonafélék, tojás. A nehezebben emészthető ételek ugyanis lassítják az embert, melyre a pörgős Vata-Pitta embernek szüksége van.   A forró, csípős ...
12. Ízek és a személyiség
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... íz a föld és tűz elem, a sós íz a víz és a tűz elem, a csípős íz a tűz és a levegő, a keserű íz az éter és a levegő, a fanyar íz a levegő és a föld elem aspektusait hordozza.   Ha az egyes elemek ...
13. Téli egészségvédelem
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... látja el testét a hideg téli idővel szemben. A Kapha ember inkább válasszon serkentő, melegítő hatású, csípős ételeket.   A bőr védelme a Vata és a Pitta embernek kihívás. A téli szeles idő a ...
14. A depresszió
(Ayurvédikus egészség/Gyógytanácsok)
... fahéj, kömény, gyömbér, édesgyökér, szerecsendió, szezámmag, macskagyökérfű.   A Pitta okozta depresszió kezelésénél válasszunk Pittát nyugtató étrendet. Kerülendő a sós, a savanyú és a csípős ...
15. A csípős íz
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
A csípős íz használata az ázsiai konyhák művészetében egyedülállóan hangsúlyos. Legyen szó bármilyen ételről, biztosak lehetünk benne, hogy csípős ízű fűszerekkel, zöldségekkel is ízesítik. Fogyasztására ...
16. Nyári bőrápolás Ayurvédával
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus szépségápolás)
... A tűz elem a savanyú, a sós és a csípős ételeinkben határozottan jelen van. Nyáron tűz típusú ételt fogyasztani- csak fokozza bennünk az elerőtlenedést és a hőt. Nyári hűsítő tápanyagaink pl. sárgarépa, ...
17. A mióma kezelése Ayurvédával
(Ayurvédikus egészség/Gyógytanácsok)
... gabonafélék, tejtermékek. Helyette fogyasszunk több könnyed ételt, pl. csípős, savanyú, fanyar, keserű, sós ízek. Ezek az ízek felélesztik az emésztő tüzet. A száraz csipszek és sütemények nassolása helyett ...
18. Az édes íz
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
A szattvikus táplálkozás szerint a táplálkozásunkban mind a 6 alapíz jelenléte fontos a doshák kiegyensúlyozott működésének szempontjából. A 6 alapíz az édes, a sós, a savanyú, a csípős, a keserű és a ...
19. A vegyes táplálkozás
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus táplálkozás)
... minden íz dominanciájától, így helytelen táplálkozásnak számít a túl sós, a túl csípős, a túl savanyú, vagy a túl édes ételek huzamos ideig tartó fogyasztása. Ezt a négy típust azért emeltem ki, mert Magyarországon ...
20. Nyári egészségmegőrzés
(Ayurvédikus életmód/Ayurvédikus életmód)
... A Pitta által meghatározott ízek a sós, a savanyú és a csípős ízek. Az amúgy is megnövekedett Pittát nyáron érdemes az ezektől eltérő ízekkel egyensúlyozni, melyek az édes, a keserű és a fanyar ízeink. ...
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Napi figyelmeztetés

Prófétanők

Vigyázzatok a prófétanőkkel! Nő a világ kezdete óta nem prófétálhat, mert nem az ő természete. A nő ugyanis befogadó természetű, a prófétaság lelke ugyanakkor kiáradó. Ez nem egyenjogúság kérdése, hanem a természeté. Ha egy nő szolgálni akarja az úrat, akkor tegye azt úgy, hogy emelje példaértékűvé a családját. Amikor Krisztus eljön, és a családban béke és szeretet honol, azt a családanyát igen nagy kegyben részesíti. Mert a család békéje a nő helyes férfikövetéséből van. A nő pedig, aki szingliségre vállalkozott, jobb ha Krisztus menyasszonya akar lenni, mint az ördög kísértése a családokban.

Téves mondások

Én még nem tartok ott...

"Én még nem tartok ott..." - Ó te hitetlen, amíg nem döntesz, addig soha nem is fogsz ott tartani. Amikor pedig megtérsz, még aznap kinyílik a világ. Szavad azt jelenti, hogy az első lépést sem tetted meg, hanem ilyen szépen keltesz illúziót, hogy eltakard gyengeséged.